Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ισπανία: Ντοκιμαντέρ για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.Αποτέλεσμα εικόνας για σιδηροδρομικό δυστύχημα Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.
Μνήμες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα ,που σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου του 2013 Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, που στοίχισε την ζωή 81 επιβατών και τον τραυματισμό 140, θα ξυπνήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φρανκενστάιν 01455».
Η ταινία, η οποία θα προβληθεί αύριο στο Βαγιαδολίδ, θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές του τραγικού συμβάντος όχι μόνο μέσα από έγγραφα αλλά και αυτοπτών μαρτύρων.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους εκείνη την ήμερα και στις οικογένειες τους.


Documental accidente Alvia.Το ντοκιμαντέρ παίρνει το όνομα του «Φρανκενστάιν 04155» διότι όπως λέει ο σκηνοθέτης πληροφορήθηκε ότι το τραίνο δεν ήταν ολοκληρωμένο για να κυκλοφορήσει και δεν υπήρχε η έγκριση στο σύνολο του για την κυκλοφορία του, από τους τεχνικούς.Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"