Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Χάος στη μεθόριο Σλοβενίας-Αυστρίας.


Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται τις τελευταίες ώρες, στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τα σύνορα Σλοβενίας-Αυστρίας.
ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Στην περιοχή βρίσκονται περίπου 7000 άνθρωποι. Κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους σπρώχνουν τον φράχτη ή επιχειρούν να σκαρφαλώσουν.

Οι αρχές της Αυστρίας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, καθώς τα λεωφορεία και τα τρένα που μεταφέρουν τους ανθρώπους αυτούς δεν επαρκούν.

«H Σλοβενία έχει έτοιμα μέτρα, ακόμα και τα πλέον αυστηρά. Θα κλιμακώσουμε τη δράση μας ανάλογα με τις ροές που φθάνουν στη Σλοβενία, ως χώρα μετάβασης, ώστε ο αριθμός των μεταναστών να παραμείνει διαχειρίσιμος. Έχουμε μεγάλη ανθρωπιστική ευθύνη», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας.

Μετά την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορά της, η Σλοβενία έχει γίνει η κύρια χώρα μετάβασης προς την Αυστρία και τη Γερμανία.

Από την πλευρά της η Βιέννη, ανακοίνωσε την ανέγερση φράχτη στη μεθόριο με τη Σλοβενία. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αρχές, το έργο θα βοηθήσει στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και δεν συνιστά κλείσιμο συνόρων.

Πηγή: euronews.com