Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Θερμή υποδοχή Άγγλων τουριστών με εκδρομικό τρένο χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία.




Λιτή μα ιδιαιτέρως θερμή ήταν η υποδοχή που έκαναν σε 30 Άγγλους τουρίστες με εκδρομικό τρένο χθες το μεσημέρι στο σταθμό του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία!
Αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι ήταν εκεί, για να καλωσορίσουν το τρένο που σφύριξε ξανά στην πόλη, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις. Ευχή και απαίτηση όλων να τεθεί ξανά σε λειτουργία το δίκτυο της Πελοποννήσου, προάγοντας τον εκδρομικό τουρισμό, αφού «το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου αποτελεί θησαυρό που πρέπει να αναδειχθεί», όπως τονίστηκε!
Σημειώνεται πως αυτό είναι το δεύτερο πολυήμερο σιδηροδρομικό ταξίδι στην Πελοπόννησο που διοργανώνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το μεγάλο βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο PTG, μετά το περυσινό που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε φίλους του σιδηροδρόμου!
Το δεύτερο σιδηροδρομικό ταξίδι ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου από το Διακοφτό και τα Καλάβρυτα και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα, ενώ σήμερα το τρένο θα φτάσει στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις στο Ζευγολατιό και το Μελιγαλά, και επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη.
Στο σταθμό της Κυπαρισσίας, τους Άγγλους υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος, ο οποίος τους καλωσόρισε απευθυνόμενος σε αυτούς στα αγγλικά, κάτι που τους ενθουσίασε, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, ο τοπικός σύμβουλος και τέως αρχιεπιθεωρητής του ΟΣΕ Σωτήρης Γιαννόπουλος, ενώ στο σταθμό του Καλού Νερού, όπου το τρένο έκανε μια μικρή στάση, τους εκδρομείς υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος και σιδηροδρομικός, Σπύρος Χρονόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο τρένο και έφτασαν μαζί στην Κυπαρισσία!
Άνθρωποι του ΜΕΣΚ, με τους ανθρώπους του καφέ – ψησταριάς του σταθμού και την κα Αλεξοπούλου, κέρασαν τους εκδρομείς τσίπουρο «Νταραίος», θαλασσινά και άλλα εδέσματα, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, και οι Άγγλοι έπιναν «στην υγειά μας», με ένα πλατύ χαμόγελο!
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΕΣΣΤΥ, Παναγιώτης Κλειδόπουλος, επισήμανε σε δηλώσεις του την απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το δίκτυο με στόχο να ξεπουληθεί, ενώ αυτό αποτελεί πλούτο για το κράτος και τους πολίτες.
Ο ξεναγός του γκρουπ, Απόλλωνας Κύρκος, σημείωσε τις απίστευτες ομορφιές του δικτύου, καθώς και τα μνημεία της Πελοποννήσου που θαυμάζουν οι εκδρομείς και μένουν εντυπωσιασμένοι, καθώς και τη ζεστασιά και την αγάπη που δείχνουν στο τρένο και τους εκδρομείς οι τοπικές κοινωνίες, κάτι που δείχνει πως πρέπει και από το κράτος και τους υπεύθυνους να γίνει αντιληπτό ότι τα εκδρομικά τρένα μόνο σημαντικά οφέλη στην οικονομία, την ανάπτυξη και την προβολή της χώρας, έχουν να δώσουν!
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως οι Κυπαρίσσιοι, αλλά και όλη η Τριφυλία, είναι άρρηκτα δεμένοι με τις μνήμες του τρένου, τονίζοντας πως στη συγκοινωνία, παλιά, το τρένο ήταν ένα παράθυρο στον έξω κόσμο, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που αφίχθη στην Κυπαρισσία!

 Πηγή: tharrosnews.gr