Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδρομή με τραίνο και ποδήλατο.

 Λήξη εγγραφών Παρασκευή 25/9/2015 στις 22:00.

Η μεγαλύτερη ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ στην Ελλάδα θα πραγματοποηθεί για 2η συνεχή χρονιά και φέτος θα συνδυαστεί με την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών" (EuroBirdwatch) που διοργανώνει στον σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Εκτός από την αναψυχή, στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την πετυχημένη σύμπραξη ποδηλάτου και τραίνου ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή των ποδηλατών (περίπου 22 χλμ) : Bυρώνεια, Μεγαλοχώρι, Λιμνοχώρι (ασφαλτόδρομος), ανατολικό ανάχωμα λ.Κερκίνης (χωματόδρομος), γέφυρα Στρυμόνα, Βυρώνεια (ασφαλτόδρομος). Η διαδρομή μας (22 χλμ) : Bυρώνεια, Μεγαλοχώρι, Λιμνοχώρι (ασφαλτόδρομος), ανατολικό ανάχωμα λ.Κερκίνης (χωματόδρομος), γέφυρα Στρυμόνα, Βυρώνεια (ασφαλτόδρομος).
Οι πεζοπόροι θα ακολουθήσουν τη διαδρομή : Bυρώνεια, Tρίγωνο Μεγαλοχωρίου, , ανατολικό ανάχωμα λ.Κερκίνης (χώρο εκδήλωσης Γιορτής Πουλιών) επιστροφή. 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Όμιλο Unesco Σερρών, θα διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης (μεταξύ Μεγαλοχωρίου και Λιμνοχωρίου), για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο φυσικό και ζωικό κόσμο. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (10:00 έως τις 14:00) περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.
Το διάστημα εκείνο, θα έχουν φθάσει ήδη στη λίμνη φοινικόπτερα, ο αριθμός των οποίων θα αυξάνεται συνεχώς, ροδοπελεκάνοι οι οποίοι μεταναστεύουν στη διαδρομή τους προς το Ισραήλ και την Αφρική, αργυροπελεκάνοι οι οποίοι παρατηρούνται όλο το χρόνο στην Κερκίνη καθώς και λαγγόνες, κορμοράνοι, διάφορα είδη ερωδιών, χουλιαρομύτες, αρπακτικά πουλιά που έχουν ήδη φθάσει στην περιοχή για να ξεχειμωνιάσουν, πάπιες, αβοκέτες και άλλα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά.
Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι ποδηλάτες και πεζοπόροι, επιστρέφουμε στον «Μεθοριακό Σταθμό» για το γεύμα μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 € και περιλαμβάνει τα μεταφορικά (εισιτήριο του ΟΣΕ Θεσσαλονίκη-Βυρώνεια-Θεσσαλονίκη) καθώς και το ατομικό γεύμα στον Μεθοριακό Σταθμό, και το αναμνηστικό T-Shirtι. Θα πληρώσετε το πρωί της Κυριακής στον Σ.Σ Θεσσαλονίκης, όπου ο εκπρόσωπος της εκδήλωσης θα σας δώσει μαζί με την σχετική απόδειξη και την κάρτα συμμετοχής.
Εάν έρθετε απευθείας στην Βυρώνεια (09.00 το πρωί) το κόστος συμμετοχής είναι 5 € και περιλαμβάνει το ατομικό γεύμα στον Μεθοριακό Σταθμό και το αναμνηστικό T-Shirt. Θα πληρώσετε στον εκπρόσωπο της εκδήλωσης, όπου θα σας δώσει μαζί με την σχετική απόδειξη και την κάρτα συμμετοχής.
Σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την ΕπΟμΕΑ Σιντικής και φίλους εθελοντές, έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, για μία ασφαλή εκδρομή ώστε να περάσουμε όλοι μας όμορφα και να διασκεδάσουμε.

Πηγή: trainbikeride.com