Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας Κρασιού στο Κατάκολο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλοντας να αναδείξει το ρόλο του τραίνου ως αναπόσπαστο κομμάτι τοπικών και περιφερειακών δράσεων και να εστιάσει στην προβολή προϊόντων της ελληνικής γης διοργανώνει σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Ολυμπίας και με τους τοπικούς φορείς του Νομού Ηλείας εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού.
Σε καθορισμένες ημερομηνίες με αρχή την 28.09.2015 και την 01.10.2015, μέσα στο τραίνο, στη διαδρομή Κατάκολο-Ολυμπία οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν, τα ονομαστά κρασιά των οινοποιών της περιοχής. 
Με αυτή την εκδήλωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι τοπικοί φορείς απευθύνονται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιούν το τραίνο για την επίσκεψή τους στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στο επιβατικό κοινό της περιοχής. 

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Στο πλαίσιο σχεδίου σιδηροδρομικής ανάπτυξης του Χαρίλαου Τρικούπη, άρχισε στα τέλη του 19ου αιώνα η κατασκευή των πρώτων σιδηροδρομικών γραμμών στην Πελοπόννησο. Ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος Πύργου – Κατάκολου σφύριξε για πρώτη φορά στον Πύργο το Νοέμβρη του 1882 καλύπτοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μεταφοράς της ελληνικής σταφίδας στο εξωτερικό. Στο σταθμό του Κατάκολου, που βρισκόταν επί χρόνια πάνω στο λιμάνι γινόταν κάθε χρόνο λαμπρή γιορτή, όταν έφθανε το πρώτο τρένο με σοδειά σταφίδας.
Σήμερα στον 21ο αιώνα η συμβολή του τραίνου στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας έχει αλλάξει χαρακτήρα. Τα σύγχρονα δηζελοκίνητα τρένα της γραμμής Κατάκολου– Ολυμπίας εξυπηρετούν το τοπικό επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του, αλλά κυρίως το επιβατικό τουριστικό κοινό των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο Κατάκολο, δίνοντας του τη δυνατότητα να επισκεφθεί την Ολυμπία και τον Πύργο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στο εκδοτήριο εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σταθμό του Κατάκολου ή στο Κέντρο Τηλεφωνικής εξυπηρέτησης Πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον πενταψήφιο αριθμό 14511.