Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ταξίδι με τρένο σε ξεχωριστές και ιστορικές διαδρομές!

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ξεχωριστό ταξίδι, στο οποίο σημαντικότερο ρόλο παίζει η διαδρομή και όχι ο προορισμός! Ένα ταξίδι με τρένο θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες, προσφέροντας σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές στον κόσμο.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε έξι ξεχωριστές προτάσεις για αποδράσεις με τρένο, στα χνάρια της ιστορίας και με σύμμαχο την πολυτέλεια!

Αυστραλία: The Ghan


Ταξιδέψτε μεταξύ: Αδελαϊδας και Ντάρβιν

Συντομία του "The Afghan Express", το όνομα, που δόθηκε στα πρώτα τρένα της Αυστραλίας, το Ghan είναι μια θεαματική σιδηροδρομική περιπέτεια σε όλο το μήκος της ηπείρου, με σύντομες στάσεις στην καρδιά των απομακρυσμένων και εν πολλοίς έρημων περιοχών της χώρας (Outback).
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολυτελή διαμονή, 24ωρη υπηρεσία οικονόμου, κιάλια κατόπιν αιτήματος και εκπληκτικές εκδρομές εκτός τρένου, που περιλαμβάνουν πτήσεις με ελικόπτερο και περιηγήσεις σε φαράγγια.
Από το παράθυρο σας θα “περνούν” μερικά από τα πιο απομακρυσμένα και πανέμορφα τοπία του κόσμου. Το Outback της Αυστραλίας και το μαγευτικό Red Center θα μαγνητίσουν το βλέμμα σας, κερδίζοντας πολλά φωτογραφικά κλικ.

Ευρώπη: Venice Simplon-Orient Express

Ταξιδέψτε μεταξύ: Λονδίνου και Βενετίας
Μακράν το πιο διάσημο πολυτελές τρένο στον κόσμο, το αυθεντικό Orient Express, που ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1883 έπαψε επίσημα να λειτουργεί το 2009. Το συνονόματο τους, όμως, Venice Simplon-Orient Express κάνει περήφανο τον περίφημο πρόγονο του προσφέροντας πολυτελή ταξίδια σε ανακαινισμένα vintage βαγόνια του 1920, δίνοντας την ευκαιρία στου επιβάτες του να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά διαδρομών σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Παρίσι – Κωνσταντινούπολη.
Διαβάστε το δερματόδετο αντίτυπο του best seller της Αγκάθα Κρίστι “Δολοφονία στο Orient Express” , ενώ πίνετε κοκτέιλ στο αρτ νουβό μπαρ, φορώντας ένα μεταξωτό σακάκι, που αγοράσατε από την boutique του τρένου.
Από το παράθυρό σας θα δείτε από τον σταθμό του Παρισιού Gare de l'Est, τη γαλλική ύπαιθρο και τις αυστριακές Άλπεις, ως τη Βερόνα και τα κανάλια της Βενετίας.

Αφρική: Blue Train

Ταξιδέψτε μεταξύ: Πρετόρια και Κέιπ Τάουν 
Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του '20, αυτή η πολυτελής γραμμή luxe, διάσημη για τα κομψά μπλε χρυσά βαγόνια της πραγματοποιεί το ταξίδι μεταξύ Βορρά και Νότου από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν οκτώ φορές κάθε μήνα, με δύο ιστορικές εκδρομές, που προσφέρουν στους επιβάτες της ένα ταξίδι στον χρόνο, πίσω στο κυνήγι των διαμαντιών της αποικιακής εποχής.
Ανάμεσα στις πολυτελείς παροχές ξεχωρίζουν τα μαρμάρινα μπάνια, ένα βαγόνι, στο οποίο επιτρέπεται το κάπνισμα, το κουαρτέτο εγχόρδων, που θα συνοδεύει τις βραδιές σας, ενώ θα πίνετε κόκκινο κρασί σε κρυστάλλινα ποτήρια και επίσης ένας μπάτλερ.
Από το παράθυρο σας θα θαυμάσετε το πανέμορφο τοπίο της Νότιας Αφρικής, με αποκορύφωμα την εκπληκτική θέα του Όρους Table.

Βόρεια Αμερική: Rocky Mountaineer 

Ταξιδέψτε μεταξύ: Βανκούβερ και Κάλγκαρι
Με το Royal Canadian Pacific και τα ιστορικά βαγόνια του να διοργανώνει μόνο ιδιωτικά ταξίδια το 2014, το Rocky Mountaineer παρέχει μια πιο σύγχρονη και πολυτελή ευκαιρία για ένα ξεχωριστό ταξίδι εξερεύνησης. Με διάρκεια δυο ημερών, η απόδραση περιλαμβάνει περιήγηση με το τρένο, μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα από τα Βραχώδη Όρη του Καναδά και το πρώτο εθνικό πάρκο της χώρας, Banff και διανυκτέρευση στο Βανκούβερ,το Κάλγκαρι και το Κάμλουπς.
Θα περάσετε τις μέρες σας απολαμβάνοντας τα μαγευτικά βουνά από τα μεγάλα παράθυρα του βαγονιού παρατηρησης, πριν διακόψετε για ένα gourmet γεύμα στο εστιατόριο.
Από το παράθυρο σας θα δείτε τα Βραχώδη Όρη, τη λίμνη Louise και εντυπωσιακά τούνελ.

Νότια Αμερική: Hiram Bingham 

Ταξιδέψτε μεταξί: Κούσκο και Μάτσου Πίτσου
Παίρνοντας το όνομα της από τον εξερευνητή που ανακάλυψε τη χαμένη πόλη το 1911, αυτή η κομψή υπηρεσία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει βαγόνια διακοσμημένα, με την αισθητική της δεκαετίας του '20. Προσφέρει μια μονοήμερη εκδρομή, διάρκειας επτά ωρών, που περιλαμβάνει ποτά καλωσορίσματος, απογευματινό τσάι και οργανωμένες ξεναγήσεις.
Χαλαρώστε υπό τους ήχους μια μπάντας από το Περού, καθώς θα πίνετε το ποτό σας και θα γεύεστε ένα gourmet γεύμα σε ένα από τα δυο βαγόνια, που έχουν μετατραπεί σε στιλάτα εστιατόρια.
Από το παράθυρο σας θα δείτε το Μάτσου Πίτσου, το πιο διάσημο μνημείο του πολιτισμού των Ίνκας, καθώς επίσης τα απόκρημνα βράχια και την εκπληκτική θέα του ποταμού Urubamba. 

Ασία: Maharajas’ Express

Ταξιδέψτε μεταξύ: Μουμπάι και Δελχί
Αυτό το υπερπολυτελές, πέντε αστέρων τρένο, χωρητικότητας 88 επιβατών, ξεκίνησε τα ταξίδια του το 2010. Προσφέρει στους επιβάτες του μια μοναδική, ινδική περιπέτεια, που περιλαμβάνει υπέροχες ημερήσιες εκδρομές με στάσεις σε ένα παιχνίδι πόλο με ελέφαντες, περιηγήση στο Εθνικό Πάρκο Ranthambore, ακόμα και μια επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα απολαύσετε 24ωρη υπηρεσία μπάτλερ, χαλαρωτικές στιγμές στις δερμάτινες πολυθρόνες του Rajah Club, τάβλι, ιδιωτικό μπαρ, φαγητό στο πολυτελές εστιατόριο Mayur Mahal και βαγόνια, διακοσμημένα με ημι-πολύτιμους λίθους και αντίκες. 
Από το παράθυρό σας εκτός από το Ταζ Μαχάλ, θα δείτε το μαγευτικό θέαμα της ινδικής υπαίθρου, με τα σπήλαια και τα πάλατια της και ακόμα την Τζαϊπούρ, “τη ροζ πόλη” και την Udaipur, “την πόλη των Λιμνών".

Πηγή: news.gr