Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Δραπετεύουμε» εναλλακτικά με τραίνο - ποδήλατο και πάμε εκδρομή!!! Δείτε το βίντεο.

Η μεγαλύτερη ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ στην Ελλάδα, επιστρέφει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ποδηλάτες –και όχι μόνο- δίνουν ραντεβού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και πηγαίνουν … «Μεθοριακό Σταθμό» (Βυρώνεια Σερρών) και στον σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης, για την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» (EuroBirdwatch).

Μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση, με δράσεις (παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια κ.α) που προγραμματίζει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Στόχος της εκδήλωσης, μοναδική του είδους στην Ελλάδα, είναι η ανάδειξη της πετυχημένης σύμπραξης ποδηλάτου και τραίνου, ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.
Η ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ είναι μια ιδέα του «Μεθοριακού» Σταθμού» στην Βυρώνεια Σερρών, πρόκειται για έναν παλιό σταθμό τραίνων που μετατράπηκε σε παραδοσιακό καφε-μεζεδο-παντοπωλείο- και φίλων του ποδηλάτου από την Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης.
Την εκδήλωση στηρίζουν : PROTERGIA (μέλος του Ομίλου Μυτιληναίου), Ξενοδοχείο Χαμάμ Αγκίστρου, Νερό ΒΙΚΟΣ και ο Μεθοριακός Σταθμός. Επίσης : Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής, BIKE in art, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Δίκτυο EUROVELO, Δήμος Σιντικής, Όμιλος UNESCO Σερρών, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΔΡΑΣΗ», Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Α, Κρεοπωλείο ΜΠΟΡΑΣ. Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ, AUTO MOTO, EΓΝΑΤΙΑ TV, Star Βορ. Ελλάδος, ΕΡΑ Σερρών, Ράδιο και τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ, εφημερίδα «Καθημερινός Παρατηρητής», Ράδιο Σιντική, Ψίθυροι της Σιντικής, fonh.gr, serreslife.gr, visitserres.

 Για περισσότερες πληροφορίες: www.trainbikeride.com