Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Είστε κινέζος και θέλετε να δείτε Άλπεις; Όχι σε αυτό το τρένο...

Ελβετικές πρακτικές.

Οι Αρχές σε ένα από τα πλέον μαγευτικά σημεία των ελβετικών Άλπεων αποφάσισαν να ναυλώσουν ειδικά τρένα για τους κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, καθώς όπως φαίνεται υπήρξαν αρκετές αναφορές από άλλους τουρίστες ή επισκέπτες για την συμπεριφορά τους. 

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, οι κινέζοι που επιβιβάζονταν στα ειδικά τρενάκια για να θαυμάσουν τη θέα από το Rigi, στην κεντρική Ελβετία, έκαναν φασαρία, ενοχλούσαν με τη μανία να βγάζουν συνέχεια φωτογραφίες. Κάποιοι μιλούσαν και για πιο ακραία συμπεριφορά: ορισμένοι έφτυναν και στο πάτωμα.
Έτσι αποφάσισαν να τοποθετήσουν ειδικά τρένα για τους «ασιάτες επισκέπτες», τους οποίους κατά τα άλλα, θέλουν να βλέπουν συχνά, αφού αφήνουν χρήματα.

Βέβαια, οι εφημερίδες στην Κίνα δεν ενθουσιάστηκαν με την είδηση, Οι Global Times επικρίνουν τους Ελβετούς και θυμίζουν ότι οι κινέζοι τουρίστες βοηθούν την τοπική οικονομία.

Πάντως, οι τοπικές αρχές στην Ελβετία προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους, αφού δεν θα εμποδίζουν τους κινέζους να επιβιβάζονται και στα «κανονικά«» τρενάκια.

Πηγή: in.gr