Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πολιορκία την σήραγγα της Μάγχης από μετανάστες. Δείτε εικόνες.

ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΕΡΟΝ

Εκατοντάδες μετανάστες πολιόρκησαν την σήραγγα της Μάγχης για τρίτη νύχτα χθες το βράδυ, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τους φράχτες και να σκαρφαλώσουν στα τραίνα με προορισμό το Κεντ.
Ανώτεροι βουλευτές της Βρετανίας, ζητούν από τον βρετανικό στρατό να αποκαταστήσει την τάξη, επειδή οι γαλλικές αρχές έχουν «χάσει τον έλεγχο» και η μεταναστευτική κρίση έχει κλιμακωθεί δραματικά.
Τη Δευτέρα το βράδυ, περισσότεροι από 2.000 μετανάστες προσπάθησαν να τον φράκτη ασφαλείας του τερματικού σταθμού του Eurostar, με αποτέλεσμα μια επείγουσα επανεξέταση της ασφάλειας με περισσότερους από 120 αστυνομικούς που στάλθηκαν στο σημείο.
Ενας Γάλλος αστυνομικός που περιπολούσε στον αυτοκινητόδρομο κοντά στον τερματικό σταθμό της Eurotunnel, δήλωσε χθες: «Είμαστε εντελώς συγκλονισμένοι. Γίνεται όλο και χειρότερο. Στην τερματική σήραγγα της Μάγχης το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους παραλάβουμε και στη συνέχεια να τους αφήσουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Δεν μπορούμε να τους συλλάβουμε».
Οι υπεύθυνοι του Eurotunnel αναφέρουν ότι έχουν σταματήσει τουλάχιστον 37.000 απόπειρες εισροής μεταναστών από τον Γενάρη. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος μετανάστευσης, αποδεικνύεται πρακτική πολύ επικίνδυνη, αφού έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 11 θάνατοι σε λιγότερο από δύο μήνες, καθώς όλο και περισσότεροι απελπισμένοι μετανάστες ρισκάρουν τη ζωή τους για να φτάσουν στη Βρετανία.
Και ενώ η κυβέρνηση Κάμερον ανακοίνωσε σχέδιο περίφραξης μήκους 1,2 μιλίων γύρω από την σιδηροδρομική αποβάθρα στο Κοκέλ της γαλλικής ακτής έως το τέλος του μήνα, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων την κατηγορούν ότι περιορίζεται σε μέτρα αστυνομικής φύσης, αγνοώντας τις ανάγκες ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους που μαστίζονται από πολεμικές συρράξεις και ανθρωπιστικές κρίσεις και καλούν τη Βρετανία να δεχθεί περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες.

Πηγή: iefimerida.gr