Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Σημαντική η συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Cosco

Την σημαντικότητα της συνεργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Cosco για την μεταφορά των εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά σε όλη την Ευρώπη, κατέδειξε σήμερα με ομιλία του στο συνέδριο της Inte-transit με θέμα "Πολυτροπικότητα και Διατροπικότητα ως κινητήριες δυνάμεις αλλαγής για τα λιμάνια και την εφοδιαστική αλυσίδα", ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Αθανασόπουλος.
"Οι μεταφορές με τραίνο είναι γρήγορες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σχέση με άλλους τρόπους χερσαίας μεταφοράς", δήλωσε ο Νίκος Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε πως ο σιδηρόδρομος παίζει σημαντικό ρόλο στις χερσαίες μεταφορές από τα λιμάνια προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλη την Ευρώπη και υπογράμμισε: "Στην Ελλάδα, το σιδηροδρομικό σύστημα βοηθά τον Πειραιά και τον εμπορευματικό σταθμό της Cosco να συνδέονται με όλα τα Βαλκάνια. Το ίδιο συμβαίνει και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέσα από την συνεργασία με την Cosco η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναβαθμίζεται ως η βασική εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών από την Ελλάδα προς τα Βαλκάνια και την δυτική Ευρώπη".
Το συνέδριο συνεχίζεται και αύριο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: capitl.gr