Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Επικύρωση εισιτηρίου, με αναγνώριση προσώπου στο Μετρό!!!

Η Ομάδα TEKCIT στον παγκόσμιο τελικό του BattleHack - Κεντρική Εικόνα Η Ομάδα TEKCIT θα πάει στην Silicon Valley για τον Παγκόσμιο Τελικό στις 14-15 Νοεμβρίου 2015, όπου όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων.

“Η εφαρμογή μας σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους χρήστες μια πραγματική λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αθήνας. Η δυνατότητα προ-αγοράς εισιτηρίων του μετρό είναι εξαιρετική, το να είσαι όμως σε θέση να τα επικυρώσεις μέσω ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου εξασφαλίζει μια απλή αλλά και τόσο εξελιγμένη εμπειρία του πελάτη”, - δήλωσε ο Νικόλαος Δήμος από την Ομάδα TEKCIT.
 Η νικήτρια ομάδα δημιούργησε μια εφαρμογή που βασίστηκε σε ένα προσωποποιημένο customer facing application, με τεχνολογία AngularJS και Ruby on Rails, παρέχοντας μια διεπαφή και για κινητές συσκευές και για το διαδίκτυο, με την υποστήριξη διαφόρων διακομιστών.
 Ένας υπολογιστής Raspberry Pi έκανε host έναν server NodeJS, παίρνοντας τη θέση ενός Point of Sales (σημείο πώλησης) και διαχειρίζοντας την αναγνώριση προσώπου των ψηφιακών φωτογραφιών από χρήστες, μέσω μιας βιβλιοθήκης OpenCV. Αυτός διασυνδέθηκε με την εφαρμογή Ruby on Rails, από ένα σύστημα υποστήριξης (backend) Python. Τόσο η ίδια η εφαρμογή όσο και το backend Python υποστηρίχθηκαν από την πλατφόρμα Heroku. Η υπηρεσία v.zero SDK της Braintree χρησιμοποιήθηκε για τις πληρωμές, ενώ η υπηρεσία SendGrid παρείχε τα email επιβεβαίωσης συναλλαγής.
 Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από ένα πάνελ υψηλού επιπέδου. Τα μέλη της ήταν ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal & Braintree, ο Γιώργος Ψιστάκης, Ιδρυτής των Blendo και Apirise, ο Γιώργος Κασσελάκης, Εταίρος του Openfund, και η Όλγα Παρασκευοπούλου, Συν-ιδρύτρια του Stone Soup.
«Είναι χαρά μας να παρέχουμε σε τοπικούς προγραμματιστές την ευκαιρία να βοηθήσουν την κοινότητά τους, να προβάλουν τις ικανότητές τους και να μοιραστούν τις ιδέες τους, διαγωνιζόμενοι ενάντια στους καλύτερους χάκερ της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης. Ανάμεσα στις τόσες απίθανες ιδέες και προτάσεις, η Ομάδα TEKCIT ξεχώρισε με την εφαρμογή που παρουσίασε, όχι μόνο λόγω των εντυπωσιακών ενσωματώσεων που χρησιμοποίησε, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πρωτότυπο και αυθεντικό προϊόν που δύναται να βοηθήσει την πόλη των Αθηνών», ανέφερε ο John Lunn.
 Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, το BattleHack δημιουργεί ένα αληθινά απελευθερωμένο περιβάλλον για τους προγραμματιστές, όπου ουδείς προτίθεται να μεροληπτήσει υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσει το έργο των developers, με κανέναν τρόπο.
 Η Ομάδα QuizJob κατέκτησε την δεύτερη θέση, καθώς και από μία κονσόλα XBOX One 500GB για το hack τους που στοχεύει, μέσα από ένα κουίζ, να αντιστοιχίσει τα προφίλ των χρηστών με ενδεχόμενους εργοδότες. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ομάδα IoC, η οποία και κέρδισε κιτ ADAFRUIT ARDX V1.3, για την εφαρμογή που συγκέντρωσε έξυπνες συσκευές που διασυνδέονται με την τεχνολογία Internet of Things (IoT / Διαδίκτυο των Πραγμάτων), οι οποίες χρήζουν αναβάθμισης της υποδομής πληρωμής, προκειμένου να επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώνουν με κάθε δυνατή μέθοδο.