Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Επιστολή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων προς τον υπ. Οικονομικών για την άμεση καταβολή των συντάξεων.

 Την άμεση καταβολή των συντάξεων ζητάνε οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΤΑΕ ΟΑΕΕ με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Γ. Βαρουφάκη

Κύριε Υπουργέ

 Όπως γνωρίζετε, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας περιμένουν σήμερα να εισπράξουν την σύνταξή τους, το μόνο μέσο που τους εξασφαλίζει την επιβίωσή τους. Όμως με τα μέτρα που πήρατε ως κυβέρνηση για τη λειτουργία των τραπεζών στερείτε αυτή τη δυνατότητα στα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων. Εκφράζοντας την αγωνία όλων των συνταξιούχων, απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να εισπράξουν τη σύνταξή τους.
 Εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν 2.500.000 συνταξιούχους σας υποβάλλουμε την πρόταση οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραλάβει τα χρήματα από τα Ταμεία μας να καταβάλουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις συντάξεις σε όλους.
 Κάθε καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή πολλών συνταξιούχων… Άλλωστε τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών ουδόλως επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με αυτή.
  Επίσης να ανοίξουν τα καταστήματα εκείνα που χρειάζονται ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αναμονές οι συνταξιούχοι.
 Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημά μας αυτό που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα αρκεί να υπάρχει η καλή θέληση.

Μετά Τιμής

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις».


Πηγή: 902.gr