Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

H ισπανική κυβέρνηση επενδύει 1,26 δις. για την αναβάθμιση του Προαστιακού.

 Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια 1,26 δις ευρώ για τη βελτίωση του προαστιακού σιδηροδρομικού συστήματος, τόσο υποδομών, όσο και τροχαίου υλικού.
 Είναι η πιο σημαντική επένδυση που γίνεται, στις προαστιακές μεταφορές, μετά την έναρξη της υπηρεσίας τους πριν από 20 χρόνια.
 Σύμφωνα με την υπουργό Ανάπτυξης Ana Pastor, η κρατική εταιρεία υποδομών ADIF θα συμβάλλει με 1 περίπου δις. ευρώ και η εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe με 257,3 εκατ. Με την εφαρμογή των έργων αναβάθμισης, η Renfe θα αυξήσει τους επιβάτες κατά 22 εκατ. μέσα σε 3 χρόνια.
 Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση των ισόπεδων διαβάσεων, τον εκσυγχρονισμό των τρένων και τη λειτουργία πιο αποδοτικών συστημάτων πληρωμών. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στις πλατφόρμες, στα συστήματα σηματοδότησης και επικοινωνίας, στην ηλεκτροκίνηση και στην ενεργειακή απόδοση.
 Επιπλέον, το σχέδιο περιλαμβάνει την εισαγωγή της υπηρεσίας Wi-Fi σε σταθμούς, καθώς και την ανάπτυξη κινητών εφαρμογών, που θα παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες δρομολογίων, σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία των τρένων και τη διαδικτυακή αγορά του εισιτηρίου. Τον Ιούνιο, οι δύο πρώτοι σταθμοί με WiFi θα είναι οι Plaça de Catalunya (Βαρκελώνη) και η Χετάφε (Μαδρίτη).

Συντάκτης: Β. Βεγιάζη
Πηγή: metaforespress.gr