Με τις απολογίες των παριστάμενων κατηγορουμένων για τη διπλή δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του ανήλικου γιου του, τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και επιχειρηματιών και τη διακίνηση ναρκωτικών, συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης.
Χθες η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις και των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ έμφαση δόθηκε σε τιμολόγια που είχε ζητήσει το δικαστήριο από μάρτυρα – καταστηματάρχη και αφορούν στην εκβίασή του από κατηγορούμενο - επιχειρηματία για οικονομικές διαφορές που είχαν, μέσω ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. Τα αντίγραφα των τιμολογίων που προσκόμισε προσβλήθηκαν ως πλαστά από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου επιχειρηματία, Κώστα Μαργέλη, και το δικαστήριο διέταξε τον καταστηματάρχη να προσκομίσει σήμερα τα πρωτότυπα βιβλία.
Αρνήθηκε ότι εκβιάσθηκε
Το πρωί η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση από τον καταστηματάρχη των επίδικων τιμολογίων, ενώ κατέθεσε και ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος, ο οποίος βάσει της δικογραφίας είχε εκβιασθεί για προστασία του καταστήματός του από τους κατηγορούμενους.
Ο ιδιοκτήτης κατέθεσε ότι δεν εκβιάσθηκε ποτέ από κανέναν, ότι γνωρίζει τους βασικούς κατηγορουμένους ως απλούς πελάτες στο κατάστημά του και πως ποτέ δεν είχε προβλήματα με φασαρίες. Αρνητικός ήταν, ακόμα και όταν η πρόεδρος του Δικαστηρίου τού επισήμανε συνομιλίες, βάσει των οποίων το πρώτο δικαστήριο αποφαίνεται στην απόφαση του για τα περί εκβιασμών. Την ίδια στάση τήρησε και όταν η πρόεδρος του είπε ότι στην κατοχή του κατηγορούμενου για τους εκβιασμούς υπαλλήλου του ΟΣΕ βρέθηκε χαρτάκι με τα ονόματα δύο καταστημάτων (ένα εκ των οποίων το δικό του), με σημειωμένα ποσά δίπλα.
Επίσης, κατέθεσε πρώην δήμαρχος Θουρίας για τους κατηγορούμενους επιχειρηματίες που είχαν την οικονομική διαφορά με τον καταστηματάρχη.
Μάρτυρες υπεράσπισης
Το μέρος αυτής της διαδικασίας ολοκληρώθηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας, αλλά κι όσων κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Για τις συνομιλίες που έχουν απομαγνητοφωνηθεί, ο συνήγορος υπεράσπισης του υπαλλήλου του ΟΣΕ, Βασίλης Καπερνάρος, έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος αστυνομικών της Ασφάλειας και ρώτησε βάσει ποιας διάταξης οι αστυνομικοί απομαγνητοφώνησαν όσες συνομιλίες αυτοί έκριναν και όχι όλες.
Ανάμεσα στα αναγνωστέα, διαβάστηκε υπόμνημα του 50χρονου κατηγορουμένου (δίδυμου αδελφού του 50χρονου που έχει καταδικασθεί ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης) για τον κατηγορούμενο συνταξιούχο αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών. Όπως ανέφερε σε αυτό (καθώς έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης και δεν παρίσταται στη δίκη), ο πρώην αστυνομικός έχει άδικα καταδικασθεί και είναι στη φυλακή. Ανέφερε ότι τον φώναζε Μιχάλη και έτσι είχε καταχωρήσει το τηλέφωνό του, για να μην καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι ότι μιλάει μαζί του, ενώ ο αστυνομικός πάντα του έδινε συμβουλές να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να ασχοληθεί με τη δουλειά του.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι. Στο σύνολό τους τόνισαν ότι δεν πιστεύουν ότι τα κατηγορούμενα συγγενικά τους πρόσωπα έχουν κάνει αυτά που κατηγορούνται. Ιδιαίτερα ρωτήθηκε η σύζυγος του κατηγορούμενου πρώην αστυνομικού, αν είναι λογικό που μιλούσε με ποινικούς, και απάντησε ότι λόγω της δουλειάς του έπρεπε να μιλάει μαζί του.
Σε ερώτηση, γιατί ανώτερός του που έχει κληθεί επανειλημμένως από το δικαστήριο να καταθέσει, αρνείται να έρθει προσκομίζοντας χαρτιά ασθενείας, η μάρτυρας είπε πως δε γνωρίζει, υποστηρίζοντας πως είναι παράπονο του συζύγου της, με τα όσα προσέφερε στην υπηρεσία, που κάποιοι παλιοί συνάδελφοι και ανώτεροί του δεν τον βοήθησαν.
Πηγή: tharrosnews.gr