Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του τομεάρχη της ΝΔ, στο έργο της νέα διπλής σιδηροδρομική γραμμής «Κιάτου-Πάτρας».

 Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα 22 Απριλίου 2015 ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στα εργοτάξια του Ξυλόκαστρου Κορινθίας και Ψαθόπυργου Αχαΐας του έργου “Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΝΔΣΓΥΤ) «Κιάτου-Πάτρας»” ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων.

Στη συνέχεια προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 

 «Η Κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγξει τις συμβάσεις παραχώρησης των έργων και αφού έχει συνολική εικόνα, να προετοιμάσει τεκμηριωμένη πρόταση και φυσικά να επιδιώξει χαμηλότερες τιμές διοδίων για τους αυτοκινητοδρόμους που βρίσκονται υπό κατασκευή αλλά και για τα άλλα μεγάλα έργα όπως αυτό της ΕΡΓΟΣΕ. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να «βαλτώσει» μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής, εθνικής σημασίας. Δεν έχει επίσης κανένα δικαίωμα να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούνται στα εργοτάξια σήμερα. 
  Τα έργα σε Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδό όπως σε άλλους μεγάλους αυτοκινητόδρομους βρίσκονται στην πιο κρίσιμη, κατασκευαστικά φάση τους, οι προθεσμίες είναι αυστηρές και ένα «πάγωμα» των έργων θα επιφέρει ενδεχόμενες οικονομικές απαιτήσεις για αποζημιώσεις εξαιρετικά υψηλές, αλλά και χρονοκαθυστέρηση στην ολοκλήρωση και παράδοση των έργων.
  Πρέπει να αποφευχθούν οι ριψοκίνδυνες πρακτικές των εύκολων και ευχάριστων εξαγγελιών από πλευράς Κυβερνητικών στελεχών και να γίνει προσεκτική αποτίμηση της συμπεριφοράς του κάθε έργου ξεχωριστά.
  Η χώρα μας, δε πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ένα απέραντο «νεκροταφείο» εγκαταλελειμμένων εργοταξίων. Συνιστώ στους αρμοδίους, πολιτικούς προϊστάμενους του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού λιγότερα λόγια, πιο προσεκτικές δηλώσεις και περισσότερη δουλειά».

Πηγή: prismanews.gr