Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Καλάβρυτα-Διακοπτό με σιδηροδρομικό καρτ;;;

 Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε... τρελό. Από παιδί κι από τρελό όμως μαθαίνεις την αλήθεια και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μίκη Καλογηράτο από την Πάτρα. 
 Όσοι δεν γνωρίζουν πολλά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μπορεί να μην έχουν ακούσει το όνομά του. Για τους γνώστες όμως, ο Μίκης είναι ένας εμπνευστής εκκεντρικών ιδεών.
  Πριν από χρόνια οραματίστηκε έναν διεθνή αγώνα καρτ μέσα στην πόλη της Πάτρας. Συζήτησε με τους κατάλληλους ανθρώπους, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και πλέον θεσμός για την πόλη (PICK Πάτρας), που ζει κάθε χρόνο μοναδικές στιγμές έντασης και ταχύτητας παρουσία χιλιάδων θεατών-επισκεπτών. Η συνέχεια ήρθε με την ταινία τύπου Gymkhana και την ονομασία «Greek Vendetta», τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματίες οδηγούς αγώνων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σκέψεις και γι' άλλα γυρίσματα υπάρχουν, αλλά η επόμενη που αναμένεται να υλοποιηθεί το καλοκαίρι ξεπερνά κάθε φαντασία.
Ο διεθνής αγώνας PICK Πάτρας ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια από μία ιδέα...
Αποκάλυψη του zougla.gr

  Το θέμα δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας και το διαβάζετε για πρώτη φορά στο zougla.gr. Συγκεκριμένα, ο Μίκης Καλογηράτος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει κατάβαση με ένα ειδικά διαμορφωμένο καρτ πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές της διαδρομής Καλάβρυτα-Διακοπτό. 
  Την εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή των 22 χιλιομέτρων, που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και φτάνει στα 750 μέτρα υψόμετρο, θα καλύψει ο γνωστός οδηγός ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα με τελικό προορισμό το Διακοπτό. Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο εγχείρημα, θα πρέπει το καρτ που θα χρησιμοποιηθεί να διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να αντέξει στις πιέσεις και την ταχύτητα.
Φανταστείτε στη θέση του τρένου να βρίσκεται ένα.... καρτ!
Φανταστείτε στη θέση του τρένου να βρίσκεται ένα.... καρτ!
Ειδική κατασκευή για... ράγες

 Γι' αυτό τον λόγο, την επιμέλεια και την αλλαγή στον τομέα των τροχών τις έχει αναλάβει η εταιρεία Korres Engineering με επικεφαλής τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα και μηχανικό Δημήτρη Κορρέ. Ο ίδιος μάλιστα έχει σχεδιάσει και το λεγόμενο ελληνικό super car με την ονομασία με την ονομασία «Κorres Project». Ο Δημήτρης Κορρές θα πραγματοποιήσει όλη τη μελέτη του καρτ έτσι ώστε αυτό να παραμένει σταθερό πάνω στις ράγες.
  Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Μίκη Καλογηράτο, ο οποίος αναφέρθηκε στις σχετικές προετοιμασίες: «Γίνονται προσπάθειες να υλοποιήσουμε αυτό το παράτολμο και πρωτότυπο εγχείρημα μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε μελετήσει το θέμα και περιμένουμε να πάρουμε τη σχετική άδεια από τον ΟΣΕ. Το video που θα δημιουργήσουμε είναι το πρώτο από τα τρία που ετοιμάζουμε και σκοπός είναι να προβάλουμε τις όμορφες περιοχές της χώρας μας αλλά και να διοργανώσουμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν». 
  Σε ερώτηση που του κάναμε για το τι θα γίνει στην περίπτωση που ο ΟΣΕ απαντήσει αρνητικά, μας απάντησε: «Θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, έχουμε σκεφτεί και εναλλακτικές».
  Το εγχείρημα αναμένεται να είναι συναρπαστικό, να κάνει τον γύρο του κόσμου και να εντυπωσιάσει όσους το παρακολουθήσουν. Σίγουρα πρόκειται για μια από τις καλύτερες προβολές της περιοχής αλλά και της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο...
Η διαδρομή Καλάβρυτα - Διακοπτό που καλύπτει το τρένο είναι μοναδικού φυσικού κάλλους...
Το σημείο στην Ζαχλωρού είναι από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά...
Ο Μίκης Καλογηράτος σχεδιάζει ένα νέο εντυπωσιακό project...

Συντάκτης: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Πηγή: zougla.gr