Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΗΠΑ: Θανατηφόρα σύγκρουση εμπορικών τρένων, στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

 Το προσωπικό πήδηξε από το τρένο, λίγες στιγμές πριν το θανατηφόρο δυστύχημα κοντά στο Ρόσγουελ.
  Η αστυνομία του Νέου Μεξικού είπε, πως δύο άνθρωποι που ήταν επάνω σε ένα εμπορικό τρένο από τα νότια σύνορα, πρόλαβαν να πηδήξουν από το τρένο, δευτερόλεπτα πριν συγκρουστούν με ένα άλλο τρένο από τα βόρεια. 
  Ο 48 χρονος Jesse Coburn από το Texico του Νέου Μεξικού, σκοτώθηκε. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία του ακόμα. Λόγω της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, από όπου στην συνέχεια, πέταξε για το Lubbock του Τέξας, για πιο εντατική θεραπεία. 
  Περισσότερα από 10 βαγόνια εκτροχιάστηκαν κατά τη σύγκρουση. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο State Road 2 (παλιά Εθνική οδός του Dexter) και Vista Largo. Οι αρχές λένε ότι ένα κομμάτι του δρόμου, από το Darby ως το Orchard Park, θα παραμείνει κλειστό μέχρι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια, το οποίο ίσως πάρει μερικές μέρες. 
  Η αστυνομία τόνισε, ότι η κατάσταση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, λόγω των καυσίμων πετρελαίου από τα τρένα. Ωστόσο επισήμαναν, ότι δεν υπάρχει απειλή για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"