Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. Βιολέτα Μπουλτς στις Βρυξέλλες.

Τις ελληνικές θέσεις για την στρατηγική ανάπτυξης των Δικτύων Μεταφορών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και για το σχεδιαστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο, τα χρονοδιαγράμματα και τους άξονες για την υλοποίηση έργων υποδομής στις Μεταφορές, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζης στο πλαίσιο των επαφών του, στις Βρυξέλλες. 
Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Υποδομών, στις συναντήσεις που είχε με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. κα Βιολέτα Μπουλτς και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε τις ελληνικές προτάσεις για τα έργα μεταφορών στη χώρα μας, για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις χρηματοδότησης από τα Κοινοτικά Ταμεία. 
Επίσης, είχε την ευκαιρία να αναφέρει τις ελληνικές προτάσεις για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η νησιωτική παράμετρος στον σχεδιασμό των μεταφορών, η ανάπτυξη όλων των βασικών δικτύων και μεταφορικών αξόνων που ενδιαφέρουν την χώρα μας, η σημασία των αεροπορικών και λιμενικών υποδομών και η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου συνδυασμένων μεταφορών. 
Τέλος, οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για τα θέματα που αφορούν αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, και θα συζητηθούν στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., 29 - 30 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr