Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νέα Ζηλανδία: Το τρένο του πολέμου, η μπύρα και ο στρατιώτης που δεν γύρισε ποτέ για την απολαύσει! Δείτε το βίντεο!

Το μνημείο της μπύρας που δεν πρόλαβε να πιει ο στρατιώτης ο οποίος σκοτώθηκε στη Μάχη της Κρήτης  Ένα μπουκάλι μπύρα τιμάται σε περιοχή της Νέας Ζηλανδίας ως μνημείο δόξας! Δεν είναι όμως ένα απλό μπουκάλι μπύρας. Η παράξενη αυτή ιστορία σχετίζεται με τη Μάχη της Κρήτης! Και εξελίσσεται στην περιοχή Waimate και στην παμπ του τοπικού ξενοδοχείου Waihao Forks.
Η φωτογραφία του στρατιώτη μέσα στο μνημείο της μπύρας!  Το μπουκάλι έχει ιστορία 76 χρόνων και δεν ανοίχτηκε ποτέ, ενώ φυλάσσεται σε ειδικό χώρο. Ο Ted d'Auvergne, ο άνθρωπος που την είχε παραγγείλει περίμενε, το 1939, το τρένο προκειμένου να φύγει με το στρατό της Νέας Ζηλανδίας για την Ευρώπη. Το τρένο ήλθε πριν καν ανοίξει το μπουκάλι. Τότε ζήτησε από τον μπάρμαν να του κρατήσει την ίδια μπύρα ώστε να την πιει μόλις επιστρέψει από τον πόλεμο.
 Πραγματικά η μπύρα φυλάχτηκε, αλλά ο στρατιώτης δεν επέστρεψε ποτέ. Σκοτώθηκε στη Μάχη της Κρήτης. Από τότε η μπύρα φυλάχτηκε, εις μνήμη του στρατιώτη που τιμάται ως ήρωας πολέμου. Και το ίδιο το μπουκάλι είναι σε περίοπτη θέση, σε ειδική προθήκη, μέσα στο μπαρ. Κάθε χρόνο, στην επέτειο της Μάχης, οι τοπικές αρχές αποδίδουν τιμές στο μπουκάλι, στη μνήμη του στρατιώτη που χάθηκε στην Κρήτη τον Μάιο του 1941.
Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: candianews.gr