Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σκόπια: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 14 παράνομους μετανάστες.

Σκόπια: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 14 παράνομους μετανάστες Τραγικό θάνατο βρήκαν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, 14 μετανάστες, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο τρένο στη σιδηροδρομική γραμμή Βέλες-Σκόπια.
  Τα θύματα βρίσκονταν μαζί με μία ομάδα δεκάδων μεταναστών που κινούνταν πεζοί κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.
  Ο μηχανοδηγός του τρένου ανέφερε στις εισαγγελικές αρχές του Βέλες, ότι παρατήρησε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και άρχισε να κορνάρει και να φρενάρει, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να προλάβουν να εγκαταλείψουν τη σιδηροδρομική γραμμή.
 Ωστόσο, μερικοί άλλοι, λόγω και της μικρής απόστασης, δεν κατόρθωσαν κάτι τέτοιο και παρασύρθηκαν από το τρένο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.
  Όπως ανέφεραν από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, η ομάδα των μεταναστών που κινούνταν πεζoί στη σιδηροδρομική γραμμή ήταν από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν.
  Συχνά, μετανάστες που περνούν στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα χρησιμοποιούν ως προσανατολισμό τη σιδηροδρομική γραμμή Γευγελή-Σκοπίων, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την ΠΓΔΜ και να φθάσουν στη Σερβία, με τελικό προορισμό κάποια άλλη χώρα της Δυτικής ή Κεντρικής Ευρώπης.

Πηγή: protothema.gr