Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γραμματόσημα της σειράς «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», που θα παρουσιαστούν από ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΟΣΕ!

 Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων - με τίτλο «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας» - αφιερωμένη στη διαχρονική παρουσία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, στην συμβολή του στην κοινωνικοοικονομικήανάπτυξη της χώρας και στην ιστορική του προσφορά, κατά τα 150 χρόνια της λειτουργίας του.
  Η παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων θα γίνει την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο θέατρο - αμαξοστοιχία «Το Τρένο στο Ρουφ» (Λεωφ.Κωνσταντινουπόλεως, σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ), παρουσία των Διοικήσεων των ΕΛΤΑ και του ΟΣΕ.
    Η αναμνηστική σειρά «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζονται τέσσερις από τις ιστορικότερες και πιο χαρακτηριστικές ατμάμαξες που λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τρένων για 100 περίπου χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του 1970.
  Τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν τον ΟΣΕ και τον Σύλλογο «Φίλοι του Σιδηροδρόμου» για την παραχώρηση πολύτιμου ιστορικού υλικού για τον σχεδιασμό της σειράς.

Πηγή: metaforespress.gr
Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"