Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τέλος στις μειώσεις των συντάξεων, δεσμεύτηκε ο κ. Στρατούλης.

    Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων επεσήμανε στον αναπληρωτή υπουργό την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση. Οι δεσμεύσεις Στρατούλη.
  Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Βαβουγυιός και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπουρδούκης.
   Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.
  Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση
  Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: euro2day.gr