Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Παύλος Τουρλιάννης: Αυτό που μου συνέβη, να μη συμβεί σε κανέναν.

 «Μια ευχή έχω να δώσω. Αυτό που συνέβη σε εμένα να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο» ήταν τα πρώτα λόγια του σιδηροδρομικού Παύλου Τουρλιάννη, όταν σήμερα το απόγευμα τον επισκέφτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο διαχειριστής των «Σ.Ν» κ. Χρήστος Γιαννακίδης.
Ο κ. Τουρλιάννης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια της εργασίας του στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σίνδου, βγήκε σήμερα από τον θάλαμο της εντατικής θεραπείας και νοσηλεύεται στον θάλαμο ανάρρωσης εκτός κινδύνου. «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους με συμπαραστέκονται σε αυτή την δύσκολη στιγμή» είπε ο κ. Τουρλιάννης. Οι συνάδελφοι του μόλις πληροφορήθηκαν τον τραυματισμό του, βρέθηκαν κοντά του δίνοντας του κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσει την δοκιμασία που περνά.


Τρίτωσε το κακό…

   Είναι το τρίτο σοβαρό περιστατικό, που συμβαίνει με εργαζόμενο σιδηροδρομικό στον κλάδο των ελιγμών,  τους τελευταίους μήνες στην Μακεδονία. Το πρώτο συνέβη στον σιδηροδρομικό εμπορικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης, όταν ο εργαζόμενος Δημήτρης Κερμανίδης γλίστρησε και κτυπήθηκε από βαγόνι. Το δεύτερο, συνέβη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αμυνταίου, όπου ο εργαζόμενος Χρήστος Θεοδώρου, στην προσπάθεια του να ανεβεί στην μηχανή έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Το κακό τρίτωσε με τον σοβαρό τραυματισμό του Παύλου Τουρλιάννη στον σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε, για την ιστορία και τον σοβαρό τραυματισμό πριν αρκετά χρόνια του κ. Παναγιώτη Ραφαηλίδη. Ο κ. Ραφαηλίδης έχασε μέρος της αρτιμέλειας του, όταν πέρασε από επάνω του βαγόνι συρμού.  Βέβαια εδώ αναφερόμαστε σε σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν αντίκτυπο σε όλη την ζωή αυτών των ανθρώπων , χωρίς να αναφέρουμε τους καθημερινούς τραυματισμούς, που συμβαίνουν στους εργασιακούς τους χώρους.

Πόσο επικίνδυνη είναι η δουλειά του κλειδούχου;

  Πολλές φορές ίσως από άγνοια ή ίσως από κακή πληροφόρηση, ορισμένοι(εκτός σιδηροδρόμου) που αναφέρονται στην εργασία του κλειδούχου, δεν μπορούν να κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε λεπτό κατά την ώρας της εργασίας του. Ορισμένοι(εκτός σιδηροδρόμου), προσπαθώντας να μειώσουν το έργο των κλειδούχων, μιλούν για ένα απλό γύρισμα ενός κλειδιού, εννοώντας ότι πρόκειται για μια απλή δουλειά.  Αυτή η προσέγγιση είναι λάθος. Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, ο κλειδούχος παίζει κόρωνα γράμματα την ζωή του, μπαινοβγαίνοντας για την σύνδεση ενός συρμού, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αν κάποιος βρεθεί, πρωτίστως σε ένα εμπορικό σταθμό, βλέποντας με τα μάτια του το πώς εργάζονται οι κλειδούχοι, θα του κοπούν κυριολεξία τα γόνατα του. Για αυτό είναι καλό, να μην απαξιώνουμε με περισσή ευκολία το έργο ενός κλάδου, που η συμβολή του στην μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων είναι πάρα πολύ σημαντική. 

"Σιδηροδρομικά Νέα"