Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά είναι τα πιο όμορφα ταξίδια με τρένο στο ... χιόνι!!! Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες!!!

 Τι κι αν στην Ελλάδα δε μπορούμε να απολαύσουμε τα σιδηροδρομικά ταξίδια όσο θα θέλαμε (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο οδοντωτός στα Καλάβρυτα). Στην Ευρώπη, προσφέρονται διαδρομές με τρένο, που διασχίζουν τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, ανάμεσα σε ποτάμια, χιονισμένα βουνά και παραμυθένια κάστρα.
 Η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα προσφέρεται με το παραπάνω για οργανώσετε ένα τέτοιο ταξίδι.

1. Glacier Express: μεταξύ Zermatt και St Moritz (Ελβετία)
perierga.gr - 5 μοναδικά ταξίδια με τρένο σε χειμωνιάτικα τοπία!
 Στη διαδρομή αυτή των περίπου 300 χλμ., οι πιθανότητες να συναντήστε κάποιον εκατομμυριούχο, είναι υψηλότερες από το μέσο όρο, καθώς θα ταξιδεύετε μεταξύ των ανατολικών και δυτικών Ελβετικών Άλπεων, σε παρθένα τοπία και με στάσεις σε δύο από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.
Είναι «must» για τους λάτρεις του σκι και των εκπληκτικών, χιονισμένων τοπίων των Άλπεων. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Matterhorn στο Zermatt, όπου θα μάθετε ορισμένα πράγματα για το βουνό.

2. Bergen Line: μεταξύ Bergen και Hønefoss (Νορβηγία)
perierga.gr - 5 μοναδικά ταξίδια με τρένο σε χειμωνιάτικα τοπία!
  Η σιδηροδρομική γραμμή Bergen Line, αποτελεί μια διαδρομή 371 χλμ. μεταξύ Μπέργκεν και Hønefoss (δυτικά προς ανατολικά), στη Νορβηγία. Είναι η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή στη Βόρεια Ευρώπη και διασχίζει το οροπέδιο Hardangervidda στα 1.237 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ορισμένα τμήματα, από Midttun, μέχρι Garnes, έχουν μετατραπεί σε τουριστική διαδρομή -the Old Voss Line- που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Επίσης και το κομμάτι Flåm Line έχει μετατραπεί σε τουριστική διαδρομή, περνώντας από εκπληκτικά τοπία και με μια κάθετη κατάβαση 864 μέτρων, σε μήκος 20 χιλιομέτρων, μεταξύ Myrdal και Flåm. Η λειτουργία εξακολουθεί να εκτελείται από NSB, αλλά το μάρκετινγκ γίνεται από Flåm Utvikling.

3. Black Forest Railway (Baden, Γερμανία)
perierga.gr - 5 μοναδικά ταξίδια με τρένο σε χειμωνιάτικα τοπία!
  Η σιδηροδρομική γραμμή Semmering στη Αυστρία, η οποία ξεκινά από το Gloggnitz και οδηγεί μέσα από το ορεινό πέρασμα Semmering στο Mürzzuschlag (νοτιοδυτικά της Βιέννης), ήταν η πρώτη ορεινή σιδηροδρομική γραμμή στην Ευρώπη, κατασκευασμένη με τον παραδοσιακό τρόπο τροχιάς. Αναφέρεται συνήθως ως ο πρώτος πραγματικός ορεινός σιδηρόδρομος, δεδομένων των πολύ δύσκολων εδαφών και της σημαντικής υψομετρικής διαφοράς που «προσπεράστηκε» κατά τη διάρκεια της κατασκευής του. Η 41 χλμ. διαδρομή, περνά από γραφικά τοπία, καθώς το τρένο διασχίζει το εντυπωσιακό ορεινό πέρασμα, μέσα από αμέτρητες σήραγγες, κοιλαδογέφυρες και τοξωτά γεφύρια σε μια δασώδη έκταση στο βουνό. Μην παραλείψετε να περπατήσετε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και στη συνέχεια χαλάρωση των μυών σας σε ένα χειμώνα σάουνα στο Semmering.

4. Bernina Express (Ελβετία, Ιταλία)
perierga.gr - 5 μοναδικά ταξίδια με τρένο σε χειμωνιάτικα τοπία!
  Η διαδρομή που διασχίζει τον γερμανικό Μέλανα Δρυμό, είναι μια σιδηροδρομική γραμμή στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, με διεύθυνση ΒΔ-ΝΑ, συνδέοντας το Offenburg στην κοιλάδα του Ρήνου με την πόλη Singen. Το τρένο περνά από το πανέμορφο δάσος και από εκπληκτικά τοπία, σε μια διαδρομή 150 χλμ., ανηφορίζοντας στα 650 μέτρα από το χαμηλότερο στο υψηλότερο σημείο και περνώντας από 39 σήραγγες και 2 γέφυρες. Η συγκεκριμένη γραμμή δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη γραμμή Württemberg Black Forest Railway, μεταξύ Στουτγάρδης και Calw στη Γερμανία.

5. West Highland Line (Σκωτία)
  Η γραμμή West Highland Line στα σκωτσέζικα Highlands, θεωρείται η πιο γραφική σιδηροδρομική γραμμή στη Βρετανία, που συνδέει τα λιμάνια Mallaig και Oban στη δυτική ακτή της Σκωτίας, μέχρι τη Γλασκώβη. Η γραμμή ψηφίστηκε ως το κορυφαίο σιδηροδρομικό ταξίδι στον κόσμο από τους αναγνώστες του ανεξάρτητου ταξιδιωτικού περιοδικού Wanderlust το 2009, πριν τον φημισμένο υπερσιβηρικό και τη γραμμή μεταξύ Κούσκο και Μάτσου Πίτσου στο Περού. Η West Highland line, είναι μία από τις δύο σιδηροδρομικές γραμμές που έχουν πρόσβαση στην απομακρυσμένη και ορεινή δυτική ακτή της Σκωτίας. Η άλλη είναι η γραμμή Kyle of Lochalsh Line, που συνδέει το Ινβερνές με το Kyle of Lochalsh. Είναι η πιο δυτική σιδηροδρομική γραμμή στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή:perierga.gr