Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΣ: "Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

"Με έντονη ανησυχία οι σιδηροδρομικοί διαπίστωσαν την απουσία του Σιδηροδρόμου από τις προγραμματικές δηλώσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Μάλιστα, έως σήμερα, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν έχει κάνει ουδεμία αναφορά απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για ακόμη μια φορά, διατρανώνει την αντίθεσή της στην αποκρατικοποίηση των Σιδηροδρομικών εταιρειών, υποστηρίζοντας την υιοθέτηση ενός ενιαίου – δημόσιου Σιδηροδρόμου, με λογιστικό διαχωρισμό υποδομής και εκμετάλλευσης, που είναι συμβατό με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. 
Παράλληλα, καταδεικνύει την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, καθώς κινδυνεύουν με «κατάρρευση». 
Είναι γνωστές σε όλους οι ελλείψεις σε προσωπικό (σταθμάρχες, μηχανοδηγοί, τεχνίτες, προσωπικό αμαξοστοιχιών, κ.ά.), τροχαίο υλικό και ανταλλακτικά, ως απόρροια των κυβερνητικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν. 
Η επόμενη ημέρα για τον Σιδηρόδρομο είναι κρίσιμη και απαιτεί σημαντικές και γρήγορες αποφάσεις, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του δημόσιου Σιδηροδρόμου."

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.