Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΣΒΕ: "Αντιστεκόμαστε στα καταστροφικά τους σχέδια"

Στα όσα διαδραματίζονται την περίοδο αυτή στον Όμιλο των εταιριών του ΟΣΕ αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος , επισημαίνοντας την αντίθεση των σιδηροδρομικών στην ιδιωτικοποίηση εταιριών του ΟΣΕ και τα προβλήματα που θα προκύψουν από μια τέτοια αλλαγή.
Στην ανακοίνωση του ο ΣΣΒΕ αναφέρει:


"Ερμηνεύοντας  την στάση των Διοικήσεων, στον βαθμό που εξαρτάται από αυτές, αλλά σίγουρα της πολιτικής ηγεσίας , απέναντι στα χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού μας, (για εμάς ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να είναι  ενιαίος και έτσι θα είναι  για πάντα στο μυαλό και την ψυχή μας), εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι  έχουν  σκοπό να παραχωρήσουν στους ιδιώτες ότι απέμεινε από τον άλλοτε ενιαίο ΟΣΕ, χωρίς περιττά βάρη, βλέπε εργαζόμενους και  μόνο   με  γενναία προίκα.


    Το φαινόμενο της ΕΡΤ θα ήταν το ιδανικό σενάριο  για αυτούς, αλλά με θύτες  τους ίδιους τους εργαζόμενους  αυτή την φορά, αφού η πολιτική κατάσταση δεν σηκώνει να ξαναπάρουν τέτοιο  κόστος.  

     Συνειδητά αντιστεκόμαστε στα καταστροφικά τους σχέδια,  με κόστος στα εργασιακά μας δικαιώματα (υπερεργασία, απλήρωτη εργασία κ.α.),  προσπαθώντας  να κρατήσουμε ανοιχτό τον σιδηρόδρομο  σε πείσμα όσων ονειρεύονται  το  κλείσιμο  του.

     Η δραματική έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας-Θράκης έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορούν πια να υποστηριχτούν βασικές κυκλοφοριακές ανάγκες με αποτέλεσμα να περνάνε στους ιδιώτες που δεν έχουν καν την γνώση, πόσο μάλλον την εμπειρία, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας."Το Δ.Σ. του Σ.Σ.Β.Ε.