Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Διπλωματούχοι Μηχανικοί ΟΣΕ. « «Η δικαστική διερεύνηση υποθέσεων, για τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν»

Την σύντομη ολοκλήρωση των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, ζητά με ανακοίνωση του ο Σύλλογος των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ, έτσι ώστε, όπως αναφέρουν οι Μηχανικοί, τα στελέχη του Ομίλου απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο έργο της διατήρησης του Σιδηρόδρομου και της ασφαλούς λειτουργίας του.
Οι μηχανικοί επισημαίνουν την σημαντική αποστολή του κλάδου τους στην ανάπτυξη και λειτουργία του σιδηροδρόμου και δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν την «Ιφιγένεια» στο βωμό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, αναφέρουν χαρακτηρίστηκα. Επίσης στην ανακοίνωση τους οι Μηχανικοί του ΟΣΕ εκφράζουν την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα, όπως υπογραμμίζουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Σιδηροδρόμου.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ.

«Με ιδιαίτερη ανησυχία και ενδιαφέρον για το παρόν, το μέλλον και την προοπτική του Σιδηροδρόμου, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΣΕ και στις άλλες σιδηροδρομικές εταιρίες ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ), παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα αλλά και κινήσεις που στοχεύουν στη συνεχή απαξίωση του μέσου και την ενοχοποίηση των εργαζόμενων και των στελεχών του.
Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, ο κύριος πυλώνας της σχεδίασης, της ανάπτυξης και της λειτουργίας του Σιδηροδρόμου (δίκτυο, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, κυκλοφορία, εκμετάλλευση), δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν την «Ιφιγένεια» στο βωμό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, πολιτικών σκοπιμοτήτων και επιχειρηματικών συγκρούσεων.
Η δικαστική διερεύνηση υποθέσεων που ανασύρθηκαν πρόσφατα τόσο για τον ΟΣΕ, όσο και για την ΕΡΓΟΣΕ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, και με σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τα στελέχη του Ομίλου απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο έργο της διατήρησης του Σιδηρόδρομου και της ασφαλούς λειτουργίας του, για την συμβολή του στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες-επιβάτες.
Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί είχαν, έχουν και θα έχουν μοναδικό γνώμονα και προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Σιδηροδρόμου,

αντιστέκονται στα σχέδια ιδιωτικοποίησής του, και προσφέρουν για την επίτευξη του στόχου την επιστημονική γνώση και εμπειρία τους, «παραχωρώντας» σε άλλους αυτόκλητους υπονομευτές το έργο της συκοφάντησης, αποκαλύπτοντάς τους καθημερινά σε όλα τα επίπεδα.»