Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ν. Κιουτσούκης Γ.Γ.της ΓΣΕΕ : "Η δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ"

Το τελευταίο διάστημα και με βάση τα e-mail της, η τρόικα, πέρα από τις καταστροφικές αλλαγές για την οικονομία και την κοινωνία, απαιτεί εκβιαστικά και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που εντελώς εσφαλμένα υποστηρίζεται από τους ινστρούχτορες των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι επηρεάζει αρνητικά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Οι μεμονωμένες δηλώσεις κάποιων κομματικών στελεχών που εκφράζουν μόνον τον εαυτό τους, αγνοούν αφενός διακηρύξεις και προγραμματικές θέσεις συνεδρίων στηρίζοντας την επαναφορά του "πτώματος" του λοκ άουτ, τις χωρίς όριο απολύσεις, αλλά και παρεμβάσεις για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων των Συνδικάτων με το 50%+1, και αφετέρου την σχετική γνωμοδότηση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ενός δηλαδή Οργανισμού με διεθνή ρυθμιστικό ρόλο, αναγνωρισμένη δράση και τεχνογνωσία σε ζητήματα ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου.  

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αγνοούν πως λαμβάνονται ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ πολιτικές αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, θυμίζοντας αν μη τι άλλο αντιλήψεις που μόνον σε ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Β. Κορέας εφαρμόζονται.

Είναι βέβαιο ότι οι νεογιάπηδες που στηρίζουν πρόθυμα κάθε αλλαγή η οποία βοηθά και διευκολύνει την οικονομική ολιγαρχία της χώρας μας θα εισπράξουν απλόχερα από τον ελληνικό λαό ό,τι τους αξίζει.

Άλλωστε στη ζωή, ότι θερίζεις σπέρνεις.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες του Τόπου θα απαντήσουν δυναμικά και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, αλλά και όποτε άλλοτε κληθούν.