Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αυστρία: 14χρονος Τούρκος ετοίμαζε βομβιστική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό!

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Τη σύλληψη ενός 14χρονου Τούρκου, που ζούσε τουλάχιστον οκτώ χρόνια στην Αυστρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στη χώρα καθώς όπως ανέφεραν ομολόγησε τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει μία βομβιστική επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο και τη βούλησή του να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία.
Σύμφωνα με την αστυνομία το αγόρι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές Οκτωβρίου και συνελήφθη χθες.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της μικρής πόλης Ζανκτ Πέλτεν στην ανατολική Αυστρία, αναφέρεται ότι ο 14χρονος περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το διαδίκτυο ...τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς».
Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή ο 14χρονος πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά και να κατασκευάσει μία βόμβα την οποία σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη, που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

imerisia.gr