Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Στο νοσοκομείο Μηχανοδηγός του ΜΕΤΡΟ μετά από ηλεκτροπληξία

Άλλο ένα κρούσμα ηλεκτροπληξίας στην καμπίνα ηλεκτροδήγησης έλαβε χώρα χθες 26/9/14 στη Γραμμή 2...


Ο συρμός στον οποίο συνέβη το περιστατικό έχει «βεβαρυμμένο παρελθόν» και αναρωτιόμαστε εάν είναι τυχαίο το ότι τα περισσότερα γεγονότα έχουν συμβεί σε τραίνα 1ης σειράς.

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο χρονίζει, προφανώς επειδή η Εταιρεία έχει ρίξει το βάρος της στο να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα και έτσι κάποια στελέχη της αναλώνονται στο να κυνηγούν φαντάσματα ή στο πνίγονται στο γραφειοκρατικό ωκεανό της ανεπάρκειάς τους ή της επαρκούς εμπάθειάς τους!

Επειδή πρέπει να σταματήσουν τα «πειράματα»

Επειδή οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα προϊόντα

Επειδή δεν υποχρεώνει κανένας κανονισμός τη χρήση ελαττωματικού εξοπλισμού

Καλούμε την Εταιρεία να αποσύρει άμεσα και να επισκευάσει όλους τους συρμούς 1ης σειράς του υπογείου δικτύου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από τη ΣΤΑΣΥ στο κάλεσμά μας, θα αναγκαστούμε με νέα ανακοίνωσή μας να καλέσουμε τους Ηλεκτροδηγούς να μην παραλαμβάνουν τραίνα 1ης σειράς (γαλλικά), μέχρι η Διοίκηση – επιτέλους – ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα.

Κλείνοντας, προτείνουμε και στις άλλες υπηρεσίες, πέραν της Γ. Διεύθυνσης Λειτουργίας, να μην επιτρέπουν εκπτώσεις στην ασφάλεια σιδηροδρόμου, είναι προτιμότερο να δρομολογηθούν λιγότεροι συρμοί – αν δεν υπάρχουν εφεδρείες – από το να μειωθεί ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού…

Επίσης, προτείνουμε να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι σοβαρά με τα τραίνα που κυκλοφορούν στις γραμμές του Μετρό εδώ και χρόνια (1ης & 2ης σειράς) και με τους συρμούς 3ης παραλαβής να ασχοληθούν οι αρμόδιοι, δηλαδή η H. ROTEM και η ΑΤΤΙΚΟ

ΜΕΤΡΟ! Εκτός και αν η τελευταία νομίζει ότι οι συρμοί κινούνται ήδη χωρίς Ηλεκτροδηγούς!!!...

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ


zougla.gr