Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτροκίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας και αναβάθμιση του δρόμου Λάρισας - Ελασσόνας - Κοζάνη

Θετικές εξελίξεις για σημαντικά έργα υποδομών στον τομέα των δικτύων κομίζει από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός μαζί με αποστολή του υπουργείου Ανάπτυξης συμμετείχε σήμερα, σε επιτροπή της Κομισιόν η οποία αφορά για τα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Σκοπός της επιτροπής είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των μεταφορών σε ότι αφορά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα αλλά και λιμάνια, έχοντας ένα συνολικό μπάτζετ ύψους 26,25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014 - 2020 για το σύνολο των κρατών - μελών.

Σε ότι αφορά την περιοχή της Θεσσαλίας, ο εθνικός σχεδιασμός προβλέπει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης με πλήρη εξηλεκτρισμό της, αλλά και την σημαντική βελτίωση του οδικού δικτύου από τη Λάρισα μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια με ενδιάμεσους σταθμούς τον Τύρναβο, την Ελασσόνα, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Να σημειωθεί τέλος πως η περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε επιπρόσθετα κονδύλι ύψους 1 εκ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη συμβολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων.

trikalanews.gr