Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Βυθίζεται στο χάος η Γερμανία - Απεργία σε Lufthansa και σιδηρόδρομο

Το χάος απειλεί τη Γερμανία, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων σε Lufthansa και σιδηροδρόμους ναυάγησαν. Οι εργαζόμενοι απειλούν με απεργίες.
Ένα βήμα πριν το χάος βρίσκεται η Γερμανία, καθώς κινδυνεύει να μείνει χωρίς αεροπλάνα και τρένα... 
Στο αποκορύφωμα της περιόδου των θερινών διακοπών, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους πιλότους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους ναυάγησε.
Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, και οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.
Εκπρόσωπος του συνδικάτου διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν αμέσως, υποσχέθηκε πάντως ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις εκ των προτέρων, ώστε να μην αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Την ίδια στιγμή, και οι διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και μισθολογικό των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους της Γερμανίας οδηγείται σε αδιέξοδο, και το συνδικάτο των εργαζομένων προσανατολίζεται και αυτό σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα με τους εργαζόμενους στη Lufthansa.
Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των χειριστών της εταιρίας Lufthansa είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο, και προκάλεσε την ακύρωση του 90% των πτήσεών της, ενώ η διοίκηση της εταιρίας είχε ανακοινώσει πως οι ζημίες της είχαν ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

newsit