Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Να λειτουργήσει ο προαστιακός Καλαμάτας ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θ. Πετράκος

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη, ο οποίος επισκέφτηκε το έργο της μεγάλης τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.
 Ο κ. Θανάσης Πετράκος ζήτησε να ξεκινήσει η λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου άμεσα το Σεπτέμβρη με τα δρομολόγια Καλαμάτα-Μεσσήνη και Καλαμάτα-Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και τον Οκτώβρη ολόκληρος ο προαστιακός Καλαμάτα-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία.

Ο Υπουργός  από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Για τον προαστιακό δήλωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το Βουλευτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε άμεσα να υπάρξει συνάντηση και συνάντηση με τους Δημάρχους και τον πρόεδρο του ΟΣΕ και να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του προαστιακού.

Τις επόμενες ημέρες, είπε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην γραμμή Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο και για το ενδομεσσηνιακό δίκτυο και στην συνέχεια η Περιφέρεια θα έχει την δυνατότητα μέσα από διαδικασίες, συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, «να υλοποιήσουν το όραμα για τον Πελοποννησιακό σιδηρόδρομο».