Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ο Προαστιακός πάει Λαύριο -Οι δύο σταθμοί και οι επτά στάσεις από το Κορωπί ως το λιμάνι

Το αργότερο μέχρι το 2020 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα επέκταση του Προαστιακού προς το Λαύριο. Το μήκος της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής φθάνει τα 32 χλμ. Και θα ξεκινά από το σημερινό κόμβο του προαστιακού στο Κορωπί και θα καταλήγει στο Νέο Λιμένα Λαυρίου. 

Η νέα γραμμή προβλέπεται να διαθέτει δυο σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο Μαρκόπουλο και στο Λιμάνι του Λαυρίου και επτά στάσεις:
Καλύβια
Κουβαρά
Κερατέα
Αμφιτρίτη
Περιγιάλι
Θορικό
Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με τις τοπικές Αρχές προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα το έργο. Πάντως έχει τεθεί ως στόχος το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στο 2015 και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. 

Οταν το έργο θα δοθεί στο κοινό η διαδρομή Κορωπί Λαύριο, μήκους 32 χλμ. Θα γίνεται σε 28 λεπτά και αυτή από το Λαύριο μέχρι την Αθήνα σε 55 λεπτά.

iefimerida.gr

«Σ.Ν»  Σε λίγο όπως πάνε τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης θα μας που ότι ξεκίνησαν τα δρομολόγια… Ας είναι και έτσι. Εδώ στην Βόρειο Ελλάδα  θα ξεκινήσει καμιά συζήτηση για νέες σιδηροδρομικές επεκτάσεις;    Οι βουλευτές  και οι φορείς αυτής της περιοχής τι κάνουν;  Μην μας πουν για κρίση και τα τοιαύτα. Αυτά τα λένε μόνο όσοι στερούνται προσόντων στην συμβολή των σκελέων τους…