Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο νέος σιδηρόδρομος "πιάνει" Πάτρα - Απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής σε Αγυιά, Ρίο και Καστελλόκαμπο


Απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα φτάσει μέχρι την Αγυιά της Πάτρας ανακοινώνει η ΕΡΓΟΣΕ, παραθέτοντας μάλιστα και τα ονόματα των ιδιοκτητών γης που θα απαλλοτριωθεί.

Οι προετοιμασίες για την δημοπράτηση της συγκεκριμένης φάσης του έργου βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και όπως εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλος, η δημοπράτηση αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο, γράφει η εφημερίδα "Γνώμη".

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σπηλιόπουλο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανατεθεί και η εκπόνηση της οριστικής μελέτης που θα "φέρει" το τρένο μέχρι το νέο λιμάνι της πόλης. "Η μελέτη θα κινείται πάνω στο σχέδιο που έχει ήδη κοινοποιηθεί και στο οποίο συμφώνησαν οι τοπικοί φορείς" σημειώνει, προσθέτοντας επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την χρηματοδότηση του έργου, η οποία θα προέλθει από το νέο ΕΣΠΑ.

Bestnews