Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ευχαριστίες της «Σαραντόπουλος» στην ΕΡΓΟΣΕ για τη σύνδεση Ικονίου με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έφτασε στον εμπορικό επιλιμένιο σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΛΠ, στο Νέο Ικόνιο, η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η εν λόγω αμαξοστοιχία ξεφόρτωσε σιτηρά για λογαριασμό της αλευροβιομηχανίας «Σαραντόπουλος Α.Ε.», εγκαινιάζοντας, με τον τρόπο αυτό, τη διασύνδεση του λιμανιού του Πειραιά, με αγροτικές περιοχές της χώρας, για τη μεταφορά αντίστοιχων προϊόντων.

Η εν λόγω δραστηριότητα υποστηρίζεται από τον δεύτερο σιδηροδρομικό τερματικό σταθμό που παραδόθηκε πρόσφατα από την ΕΡΓΟ ΣΕ και ο οποίος προβλέπεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σταθμού οχημάτων (car terminal), αλλά και τις εμπορικές δραστηριότητες βιομηχανιών του Πειραιά, οι οποίες κι εκτελούνται αποκλειστικά από τον ΟΛΠ.

Οπως ανέφερε χθες η διοίκηση του ΟΛΠ, η μεταφορά αυτοκινήτων και μηχανημάτων, μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο με δρομολόγια, από και προς, το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξεί να επεκτείνει την παρουσία της στις εμπορευματικές μεταφορές το αμέσως προσεχές διάστημα. Για τον σκοπό αυτόν, έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, ώστε από το φθινόπωρο να μπορεί να προσφέρει εξυπηρέτηση φορτίων μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης από «πόρτα σε πόρτα».

Αυτό σημαίνει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναλαμβάνει το συνολικό μεταφορικό έργο για λογαριασμό μιας βιομηχανίας, παραλαμβάνοντας το εμπόρευμα από το εργοστάσιο και μεταφέροντας το στον τελικό πελάτη, με τη βοήθεια οδικών μεταφορέων.

Οι «Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος» ευχαρίστησαν την ΕΡΓΟΣΕ 

Προς τον κ. Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο απηύθυνε τις θερμές του ευχαριστίες ο Πρόεδρος Δ.Σ. της «ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Κ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», λέγοντας τα εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω φωτογραφίες από την σημερινή, "ιστορική" πρώτη άφιξη συρμού με σιτάρι στο Μύλο μας και σας εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες γιά τη συμβολή σας στην πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού έργου!

Με εκτίμηση". 

Η εν λόγω βιομηχανία, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σημαντικού έργου σύνδεσης της με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, μέσω της γραμμής σύνδεσης του λιμένα Ν. Ικονίου (λιμάνι Πειραιά), την οποία κατασκεύασε η ΕΡΓΟΣΕ, απέκτησε την προοπτική σιδηροδρομικής διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων σιτηρών διεθνώς, με αποτέλεσμα τη συμβολή, αφ’ ενός στην αύξηση του μεταφορικού έργου των σιδηροδρόμων και αφ’ ετέρου, στη μείωση του κόστους.

metaforespress.gr