Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Συνάντηση της διοίκησης της ΠΟΣ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Όλα  τα θέματα που απασχολούν τους σιδηροδρομικούς, τέθηκαν κατά την συνάντηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:

"Την Παρασκευή 27/6/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Το Προεδρείο ανέλυσε στον κ. Υπουργό όλα τα θέματα που την απασχολούν.

►  Ζήτησε λύση για τις τροπολογίες και τις ΚΥΑ που εκκρεμούν (π.χ. για το επίδομα θέσης, συμπληρωματικών ωρών, ανθυγιεινό επίδομα), για τις οποίες ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία, ώστε να συναντηθεί με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες επίλυσής τους. 

► Έθεσε, εκ νέου, ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας των εταιρειών, έλλειψης προσωπικού, καθώς και όσων προβλημάτων δημιουργούνται από αυτά. Ο κ. Υπουργός τόνισε, ότι θα επανεξετάσει, μεταξύ άλλων, και τις λειτουργικές σχέσεις των εταιρειών, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα.

Μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι ο κ. Υπουργός αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν και δεσμεύτηκε ότι, αφού ενημερωθεί, θα οριστεί νέα συνάντηση για να υπάρξουν οριστικές απαντήσεις.

Η Π.Ο.Σ. θέτει, προ των ευθυνών τους, όλες τις Διοικήσεις του Ομίλου ΟΣΕ και κατ΄επέκταση, και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις εταιρείες.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την επίλυση των πολλαπλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε μέσα στο δυσμενές περιβάλλον και τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε."


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.