Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Βόμβες εξερράγησαν στο μετρό του Καΐρου

Tέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία - τεσσάρων, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Ρόιτερς -, και υπογραμμίζοντας μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

Τέσσερις μηχανισμοί «πολύ πρωτόγονης κατασκευής» και «μικρής ισχύος» εξερράγησαν σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής σε ένα σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και δύο άλλοι σε περιφερειακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, διαβεβαιώνει πως μία από τις βόμβες προκάλεσε τον τραυματισμό τριών προσώπων και μια άλλη δεν προκάλεσε παρά ισχυρό κρότο και όχι ζημιές.
Αυτές οι νέες επιθέσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή του αλ-Σίσι επικεφαλής της χώρας με 96,9% των ψήφων, αφού προηγουμένως αυτός ο απόστρατος στρατάρχης είχε εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη. Ο αλ-Σίσι κυβερνά ντε φάκτο τη χώρα με σιδηρά πυγμή αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, τον
πρώτο εκλεγμένο δημοκρατικά πρόεδρο της Αιγύπτου.


Πηγή: ΑΠΕ