Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Προώθηση λύσεων για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαγνησίας και τον περιφερειακό του Βόλου

Σε συνέχεια της αναφοράς που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς σχετικά με τις ελλείψεις σε τροχαίο υλικό, υποδομές και προσωπικό, της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο...
ο οποίος κατανοώντας την οριακή κατάσταση της γραμμής και παρά τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία, δεσμεύτηκε για την άμεση αποστολή μιας αυτοκινητάμαξας στο Βόλο.

Επίσης, και σχετικά με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος του ανακοίνωσε την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων μελετών για την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης. Για να διασφαλιστούν όλα τα αναγκαία κονδύλια, το συγκεκριμένο έργο (μαζί με την σηματοδότηση μάλιστα) εντάχθηκε στο ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ) και είναι απλώς θέμα χρόνου να ανοίξουν οι χρηματοδοτήσεις μέσω ΣΕΣ, ώστε να δημοπρατηθεί.
Για το φλέγον θέμα του περιφερειακού του Βόλου, ο βουλευτής έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία θα γίνει το συντομότερο, για να μεταφέρει την αγωνία των Βολιωτών για την απαράδεκτη καθυστέρηση ολοκλήρωσης και παράδοσης αυτού του ζωτικού έργου, ώστε πέρα από τις ευθύνες και κωλυσιεργίες (απ’ όπου και αν προέρχονται) να δοθεί επιτέλους ουσιαστική λύση και να παραδοθεί ο δρόμος σε ασφαλή και διαρκή κυκλοφορία.

"Ελευθερία" Λάρισας