Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η Κίνα πωλεί τα πρώτα τρένα στην Ευρώπη στα Σκόπια

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τρένων της Κίνας ΕΚΕ υπέγραψε σύμβαση την Τρίτη με την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της πΓΔ της Μακεδονίας να πουλήσει έξι υπερταχείες αμαξοστοιχίες στην ευρωπαϊκή χώρα. 
Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα South Locomotive & Rolling Stock Corporation (ΕΚΕ) έχει κάνει πωλήσεις στην Ευρώπη. 
Τα τρένα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα της πΓΔ της Μακεδονίας και τα διεθνή πρότυπα, με μια σχεδιασμένη μέγιστη ταχύτητα των 140 χιλιομέτρων την ώρα και αναμενόμενη διάρκεια ζωής 30 ετών, σύμφωνα με τον Xie Hongbing, μηχανικός της ΕΚΕ Zhuzhou Electric Locomotive Co, Ltd 
Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας έχουν γίνει φετίχ για τη σύγχρονη Κίνα. Ένα βίντεο από μια κινεζική υπερταχεία εμφανίζεται στο Times Square, στην Νέα Υόρκη φέτος. 
Ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang προώθησε την σιδηροδρομική τεχνολογία υψηλής ταχύτητας κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στο εξωτερικό του, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία. 
Πίσω από την "σιδηροδρομική διπλωματία υψηλής ταχύτητας" είναι η προσπάθεια της Κίνας να μετατοπιστεί από την παραγωγή εντάσεως εργατικού δυναμικού και να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας για την υψηλή τεχνολογία.

Balkans.com