Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε "αποφασιστικές ενέργειες"

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να γίνουν "αποφασιστικές ενέργειες" κατά των "τρομοκρατών" μετά την επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας Ουρούμτσι της δυτικής επαρχίας της Κίνας Σιντζιάνγκ, από την οποία έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

"Στην μάχη για την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε μια στιγμή νωθρότητας και πρέπει να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για να κατασταλεί αποφασιστικά η ανεξέλεγκτη ορμή των τρομοκρατών", σημείωσε ο Σι, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρούμτσι μαχαίρωσαν κάποιους ανθρώπους και στην συνέχεια πυροδότησαν εκρηκτικά.
Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίστηκε και από το Νέα Κίνα μια "βίαιη τρομοκρατική επίθεση", έγινε την ημέρα που ο Κινέζος πρόεδρος ολοκλήρωνε μια επίσκεψή του στην περιοχή.

Μεταξύ των 79 τραυματιών από την έκρηξη, οι τέσσερις είναι σοβαρά, αλλά η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε αφού διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην Σιντζιάνγκ, στην οποία οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι αποτελούν την κύρια εθνότητα, σημειώνονται συχνά βίαια επεισόδια, τα οποία το Πεκίνο καταδικάζει ως "τρομοκρατικές" ενέργειες και επιρρίπτει την ευθύνη γι'αυτά σε αυτονομιστικά και ισλαμιστικά κινήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ