Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου στις εγκαταστάσεις της ΕΕΣΣΤΥ στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης

Εδώ και μισό αιώνα οι σιδηροδρομικοί κρατούν την παράδοση.

Κάθε χρόνο την Μεγάλη Τέταρτη οι σιδηροδρομικοί τελούν το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου οχημάτων της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης.
Το Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης
Σταυρουπόλεως  και Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από ιερείς της μητροπόλεως του.  Του καλεσμένους υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του εργοστασίου κ. Ευάγγελος Χρόνης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ Στέφανος  Αγιάσογλου, ο Αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Βασίλης Διαμαντάκης, ο Περιφερειάρχης  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.  Σταυρός Καλαφάτης, η υποψήφια Ευρωβουλευτής  κ. Μαρία Σπυράκη, ο πρώην υπουργός κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Γ.Γ της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης,  ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ κ. Παρασκευάς Πουρλιάκας, ο πρόεδρος του ΣΣΒΕ κ. Νίκος Λάζου ο πρόεδρος του «Θερμαϊκού» κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών κ. Κωνσταντίνος Περγαντόπουλος, στελέχη και εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και πολύ κάτοικο της περιοχής.
Στο μήνυμα του Μεγάλου Ευχελαίου αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας ο οποίος δεν παρέλειψε  να αναφερθεί και στο μεγάλο  το  έργο που  επιτελούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Μετά το τέλος του Μυστηρίου σε όλους τους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουκούμια και αναψυκτικά.