Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Λονδίνο: Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο μετρό

Θα ακολουθήσει τριήμερη απεργία στις αρχές Μαΐου

Η απεργία της Ένωσης των εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT) ξεκίνησε αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ένωσης και της διαχειρίστριας εταιρείας κατέπεσαν μέσα στην ημέραΣε 48ωρη απεργία βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου σε μια κίνηση ενάντια στη θέληση της εταιρείας διαχείρισης του μετρό την Transport for London (TfL) να καταργήσει 960 θέσεις εργασίας από τα ταμεία έκδοσης εισιτηρίων.

Η απεργία της Ένωσης των εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT) ξεκίνησε αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ένωσης και της διαχειρίστριας εταιρείας κατέπεσαν μέσα στην ημέρα. Μια ακόμη τριήμερη απεργία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου. Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει χάος στις συγκοινωνίες του Λονδίνου.

Τον Φεβρουάριο, εκατομμύρια επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν όταν και πάλι έκλεισαν δεκάδες σταθμοί του μετρό σε οκτώ από τις έντεκα γραμμές προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα. Το μετρό του Λονδίνου, το αρχαιότερο στον κόσμο, κάθε μέρα μεταφέρει περίπου τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες.

"Πρώτο Θέμα"