Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης των Μηχανοδηγών "Εξέλιξη"

Στην ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη "Εξέλιξη" αναφέρει:

"Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους
για την πρόταση που καταθέσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου , πρόταση που αρνήθηκε  να θέσει  σε ψηφοφορία το Προεδρείο ( Τουρλής -Θεοδωρόπουλος).
Η Εξέλιξη πρότεινε το ποσό που θα προκύψει από την πληρωμή του επιδόματος ευθύνης στους συναδέλφους που θα προαχθούν ,  να απαιτηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μοιραστεί ίσόποσα σε ΟΛΟΥΣ  τους μηχανοδηγούς καθώςόλος ο κλάδος φέρει το βάρος της ευθύνης για την λειτουργία της Εταιρείας .
 Δεν είναι δυνατό   να διαχωρίζεται το προσωπικό έλξης σε
πραιτοριανούς και πληβείους.


 Το ποσό που θα προέκυπτε για τον κάθε μηχανοδηγό ( σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ξεπερνά τα 50 Ευρώ μηνιαίως) θα αντικατόπριζε την ισότητα μεταξύ των μελών , ισότητα που άλλωστε οφείλει να προασπίζει η ΠΕΠΕ ιδιαίτερα για όσους πλησιάζουν στο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βλέπουν την σύνταξη και το εφάπαξ τους να εξαφανίζεται από τις μνημονιακές πολιτικές .

Αργότερα και ΑΝ υπογραφεί ΣΣΕ η ΠΕΠΕ  μπορεί και έχει την δύναμη να αναπροσαρμόσει τα ποσά .

Καταγγέλλουμε την χυδαία επίθεση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος μας Αντιπρόεδρος του Σωματείου απο τον Πρόεδρο ,  όταν και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση να τεθεί σε ψηφοφορία  τόσο αυτό το θέμα  όσο και η πρόταση μας για προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για το 5 νθημερο – 8ωρο και την καταγγελία για την συνάντηση της ΠΟΣ με ....το ΤΑΙΠΕΔ .

Αποδεικνύεται έτσι και στον πλέον δύσπιστο ότι η ΠΕΠΕ δεν λειτουργεί δημοκρατικά , αλλά με λογικές και νοοτροπίες που μας παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα .


Δυστυχώς αυτές είναι και οι λογικές που  έχουν οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα της απαξίωσης και οικονομικής εξαθλίωσης του κλάδου έλξης."