Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Σε λειτουργία ο σταθμός ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ

Με καθυστέρηση 3 ετών


Nαι είναι γεγονός! Μετά από αναμονή σχεδόν 3 ετών ο σταθμός του Προαστιακού Σιδηρόδρομου ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ άνοιξε τις πύλες τους για το επιβατικό κοινό. Ο σταθμός βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων σε στρατηγική θέση και αρκετά κοντά στην περιοχή του Καματερού.
Έτσι από σήμερα στάσεις στους σταθμούς Πύργος Βασιλίσσης και ΆΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ σύμφωνα με τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Για την ώρα θα τους σταθμούς θα εξυπηρετούν οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα (Στ. Λαρίσης) - Άνω Λιόσια.

Το αμέσως επόμενο διάστημα περιμένουμε την λειτουργία και του σταθμού ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ που παραμένει έτοιμος αλλά κλειστός καθώς και οι δύο σταθμοί εντάσσονταν σην ίδια εργολαβία.

Να θυμίσουμε πως οι σταθμοί αυτοί ξεκίνησαν να κατασκευάζονται από το 2002 με την σύμβαση για την αναβάθμιση του τμήματο ΑΘΗΝΑ-ΣΚΑ και είχαν ολοκληρωθεί πριν από 3 χρόνια. Τα πολλά τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα κράτησαν του σταθμούς κλειστούς και έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να φτάσουμε στην σημερινή μέρα.

Ο νέος σταθμος ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ βρίσκεται πάνω στον βασικό κορμό του αστικού τμήματος του σιδηρόδρομου της Αθήνας και είναι μεταξύ του σταθμού ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ και ΣΚΑ/ΑΧΑΡΝΑΙ.

Καθημερινά αναμένεται να εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές (ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ, ΑΧΑΡΝΕΣ) δεν διαθέτουν στην περιοχή άλλα μέσα σταθερής τροχιάς.

Μελλοντικά με την πύκνωση των δρομολογίων στο αστικό τμήμα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου η προσέλευση των επιβατών θα μεγαλώσει πολλαπλασιαστικά.

ypodomes.com