Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο


Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, κήρυξε για σήμερα Παρασκευή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), Κ. Μανιατόπουλο, στις 13.00.
Στη στάση εργασίας, που αποφάσισε ομόφωνα η ΠΟΣ, δεν θα συμμετάσχει το προσωπικό που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ θα τονίσει: «Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του σιδηροδρόμου, ζητάμε την ακύρωση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, που επιδιώκεται με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ». 
Επίσης, η Ομοσπονδία θα θέσει το θέμα της προστασίας των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 
Τέλος, η διοίκηση της ΠΟΣ καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης, γιατί «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΕΕΣΣΤΥ και ο ΟΣΕ ανήκουν μόνο στο ελληνικό Δημόσιο και η υπαγωγή τους στο ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομη» όπως υπογραμμίζει. 

Φώτο αρχείο