Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους διαδήλωσαν κατά των σιδηροδρομικών μεταρρυθμίσεων στη Ε.Ε

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους από όλη την Ευρώπη οργάνωσαν  διαμαρτυρία, για  να εκφράσουν την οργή τους για τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με στόχο την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων.

Περίπου 3.000 άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στη διαδήλωση χθες μπροστά από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γαλλική πόλη του Στρασβούργου.
Σύμφωνα με αναφορές, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Είμαστε οργισμένοι» και «Κάτω τα χέρια από τις σιδηροδρόμους  μας".
Η διαδήλωση έρχεται καθώς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ευρωβουλευτές) αναμένεται  να ψηφίσουν  σήμερα σχετικά με το αμφιλεγόμενο 4ο πακέτο σιδηροδρόμων.
Η δέσμη μέτρων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο χρόνο, περιλαμβάνει μέτρα για το άνοιγμα των αγορών των σιδηροδρόμων σε ολόκληρη την ΕΕ σε περισσότερο ανταγωνισμό και θα καταστήσει ευκολότερο για τις μικρές επιχειρήσεις να εισέλθουν στον τομέα αυτό.
Ωστόσο, οι ηγέτες των συνδικάτων έχουν  αντιταχθεί στις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις θα κάνουν τις υπηρεσίες πιο δαπανηρές και θα  θέσει τις θέσεις εργασίας στον τομέα των σιδηροδρομικών δικτύων του μπλοκ των 28 μελών του σε κίνδυνο.

«Το μέλλον μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Απελευθέρωση έχει γίνει σαν θρησκεία, καθιστά τις υπηρεσίες πιο ακριβές και έχει ήδη καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε", δήλωσε ο Guy Grievelding, ο επικεφαλής του Λουξεμβούργου του σιδηροδρομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές.

Οι ηγέτες των συνδικάτων προειδοποίησαν  επίσης για τους όρους της δημόσιας ασφάλειας και των σιδηροδρομικών εργατών που θα υποστούν στο πλαίσιο του σχεδίου απελευθέρωσης.
 press.tv