Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Υπάλληλος του ΟΣΕ απειλούσε γνωστό γυναικολόγο της Θεσσαλονίκης

Picture 0 for Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος γυναικολόγουΈνας υπάλληλος του ΟΣΕ και ο αλλοδαπός συνεργός του απειλούσαν 55χρονο γιατρό και τους συγγενείς του ζητώντας 200.000 ευρώ.
Εξιχνιάσθηκε από τις αστυνομικές αρχές υπόθεση εκβίασης σε βάρος 55χρονου γυναικολόγου στη Θεσσαλονίκη από έναν 46χρονο υπάλληλο του ΟΣΕ και τον 35χρονο αλλοδαπό συνεργό του.
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου περί «Όπλων».
Ειδικότερα, ο 55χρονος γιατρός προσήλθε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι, από τις 11 Ιανουαρίου άγνωστο άτομο τηλεφωνούσε στο κινητό τηλέφωνο του και με απειλές κατά της ζωής τόσο του ιδίου όσο και συγγενών του, απαιτούσε εκβιαστικά 200.000 ευρώ.
Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή του Καλοχωρίου, να συλληφθούν οι δύο δράστες, οι οποίοι κατέφθασαν σε προκαθορισμένο σημείο παράδοσης, προκειμένου να παραλάβουν το χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να αποτρέψουν τη σύλληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος του ΟΣΕ γνώριζε τον γιατρό, καθώς η σύζυγός του ήταν ασθενής του γυναικολόγου. Ο 46χρονος υπάλληλος είχε καταλάβει ότι ο γιατρός είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια και εκτίμησε ότι θα ήταν εύκολο να του αποσπάσει χρήματα.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, κατά την οποία στην κατοχή και σε αυτοκίνητο των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι (μάρκας MAKAROV) με σιγαστήρα, γεμιστήρας με επτά φυσίγγια, ένα στιλέτο, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, πέντε κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim) και ιδιόχειρες σημειώσεις που περιείχαν πληροφορίες για το θύμα τους.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Voria.gr