Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία. Δείτε φωτογραφίες

Οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες – Σχολεία έκλεισαν, εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία, εκατοντάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους - Ένας νεκρός
Από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττεται η Ιταλία με τους πολίτες πολλών περιοχών να καλούνται να αντιμετωπίσουν ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις που έχουν τυλίξει στα λευκά ολόκληρες πόλεις.
Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τρένο εκτροχιάστηκε στο Βιτέρμπο, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.
Παρόλα αυτά, έπειτα από τη συνεχή βροχόπτωση που καταγράφηκε στη Ρώμη και εμπόδισε την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, ένας πεζός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Την ίδια στιγμή, δύο αθίγγανοι κατάφεραν να σωθούν την ώρα που το παράπηγμα στο οποίο διέμεναν παρασύρθηκε από το νερό, σε προάστιο της ιταλικής πρωτεύουσας.


Αυτό που τρομοκρατεί τους πολίτες της Ρώμης, όμως, είναι η διαρκώς αυξανόμενη στάθμη του ποταμού Τίβερη που μέσα σε λίγες ώρες έφτασε τα 12 μέτρα, με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Εξαιτίας των προβλημάτων σε πολλές περιοχές, τα μέσα μεταφοράς έχουν υποστεί αλλαγές, καθυστερήσεις, δεκάδες είναι οι σταθμοί μετρό που έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλά είναι τα σχολεία που έχουν κλείσει.


Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας που αναγκάστηκαν να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών τους έπειτα από την υπερχείλιση ποταμού.

Την ίδια ώρα, μπλακ άουτ σημειώθηκε στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο, ενώ δεκάδες ήταν τα αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους.

Στην Πίζα, χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Ινιάτζιο Μαρίνο, έκανε λόγο για «ακραία καιρικά φαινόμενα», ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν είναι αισιόδοξες, καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν για τις επόμενες πέντε ημέρες.
Στη βόρεια Ιταλία, το σκηνικό του καιρού αλλάζει, με σφοδρές χιονοπτώσεις να σημειώνονται, σε τέτοιο βαθμό που στην Κορτίνα, το γνωστό χειμερινό θέρετρο, να έχουν κλείσει σχολεία, να έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς και να υπάρχει ο κίνδυνος χιονοστιβάδας.







"Πρώτο Θέμα"