Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στον σιδηρόδρομο

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου οι σιδηροδρομικοί θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας στις ώρες 12 το μεσημέρι με 3 το απόγευμα, με βασικό αίτημα την  υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηροδρόμου και   την ακύρωση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Στις ώρες της στάσης εργασίας η διοίκηση της ΠΟΣ θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ανακοίνωση της η  Πανελλήνια Ομοσπονδία αναφέρει

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 12/2/2014 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση μίας 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 28/2/2014, (ημέρα κατά την οποία θα γίνει συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. με το ΤΑΙΠΕΔ), και από ώρα 12.00’ έως 15.00’ του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εντός του Νομού Αττικής με εξαίρεση του προσωπικού που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (Δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).
Θέμα της απεργιακής κινητοποίησης είναι: η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηροδρόμου, με την ακύρωση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ που επιδιώκεται με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ και η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η υπογραφή Σ.Σ.Ε.»